SOLIDARI ÎN TIMPUL PANDEMIEI - INFORMARE ŞI SPRIJIN AL COMUNITĂŢII ZĂVOI (ȘTEFĂNEȘTI) PENTRU SĂNĂTATE ŞI EDUCAŢIE

# 150 de familii vulnerabile au primit pachete cu produse alimentare de bază și produse de igienă, inclusiv măști de protecție și spirt

Primăria Ștefănești, în parteneriat cu Consiliul Europei și Comisia Europeană în cadrul Programului ROMACT, a finalizat implementarea proiectului SOLIDARI ÎN TIMPUL PANDEMIEI. MĂSURI DE INFORMARE ŞI SPRIJIN AL COMUNITĂŢII ZĂVOI PENTRU SĂNĂTATE ŞI EDUCAŢIE.

În cadrul proiectului s-a derulat o campanie de sprijinire a persoanelor din comunitățile Zăvoi și Blocuri prin prisma pandemiei de Covid-19. 150 de familii vulnerabile au primit pachete cu produse alimentare de bază și produse de igienă, inclusiv măști de protecție și spirt. În paralel a avut loc o campanie de informare şi prevenţie împotriva virusului.

 

De asemenea, 20 de familii au fost consiliate cu privire la procedurile legale pe care părinții trebuie să le urmeze dacă pleacă în străinătate și copiii rămân în țară.
Tot în cadrul proiectului, în scopul sprijinirii participării la educație, Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncoveanu”, partener în proiect al Primăriei Ștefănești, a distribuit ghiozdane și rechizite școlare unui număr de 90 de elevi din Zăvoi, ale căror familii sunt afectate de pandemie din punct de vedere economic.
În timpul acțiunii de distribuire, cadrele didactice au consiliat părinții și copiii cu privire la măsurile de igienă esențiale de protecție în pandemia de Covid-19.  Primăria a putut accesa finanțarea în valoare de 5.000 de euro pentru acest proiect în calitate de partener al programului ROMACT. Primăria Ștefănești a devenit prima localitate parteneră din județul Argeș a Consiliului Europei și a Comisiei Europene, iar acordul de parteneriat se derulează pe o perioadă de 18 luni.
ROMACT este un program al Comisiei Europene și al Consiliului Europei care are scopul de a întări capacitatea autorităţilor locale de a identifica nevoile comunităților defavorizate, de a realiza și de a implementa o strategie locală și un plan de acțiune cu politici și măsuri concrete pentru incluziunea comunităților marginalizate.
Sprijinul ROMACT pentru acțiuni comune de limitare a impactului crizei COVID19 asupra comunităților rome evidențiază importanța eforturilor comune pentru a asigura bunăstarea comunităților locale și protejarea drepturilor omului.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea