Deputatul USR de Argeș, Liviu-Ionuţ Moşteanu, în Parlament: ”Doamnelor şi domnilor, România se schimbă!”

# Moșteanu: ”Avem toată încrederea că împreună vom face o Românie din care niciun român să nu mai vrea să plece.”
În ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului României de la sfârșitul anului trecut, deputatul Liviu Moșteanu (USR Argeș) a avut un discurs plin de emfază. A vorbit despre fețele dispărute din PSD, despre penali, despre lupta USR-ului cu toată lumea, despre șeful cel plin de merite – Dan Barna și despre faptul că partidul pe care îl reprezintă va contribui din plin la atragerea banilor europeni. ” Avem toată încrederea că împreună vom face o Românie din care niciun român să nu mai vrea să plece.” a mai susținut deputatul de Argeș. Pentru a nu uita, nici Domnia Sa, nici noi, alegătorii, ce a promis, redăm, mai jos, pasaje din stenograma discursului din Parlament

Liviu Ionuț Moșteanu: Doamnelor şi domnilor, România se schimbă! (Vociferări.)
În urmă cu 4 ani, la şedinţa de învestire a Guvernului Grindeanu, sus, la tribună, stăteau Liviu Dragnea şi Călin-Popescu Tăriceanu. Unul dintre ei e la închisoare, altul este trimis în judecată.
România se schimbă! (Aplauze.)
În primele bănci îi vedeam pe Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Cătălin Rădulescu sau Şerban Nicolae. Astăzi, au dispărut. Şi văd feţe noi. Văd feţe care îmi inspiră încredere în viitor. (Aplauze.)
Noi, în schimb, cei care am luptat 4 ani pentru legi corecte şi pentru fără penali, suntem aici. Şi de data asta nu mai strigăm din opoziţie. A venit momentul să guvernăm România. (Vociferări.) Să arătăm că putem construi. (Vociferări.) Să facem şi aici, domnilor, un Parlament în care legile bune să nu mai stea blocate în sertare. (Vociferări.)
V-am forţat în ultimii 4 ani să vă schimbaţi. Recunosc asta şi văd asta, (Vociferări.), deşi văd că încă mai aveţi proaste obiceiuri. Încă mai validaţi parlamentari cu probleme penale. (Vociferări.)
Sper să vă schimbaţi mai repede... (Vociferări) ... spre binele României. (Vociferări.)
Noi, cei 80 de parlamentari ai USR PLUS, suntem aici pentru că românii au decis că nu mai merge politica aşa cum a mers 30 de ani. (Vociferări.)
Suntem singurul partid care a înregistrat de la un mandat la altul o creştere semnificativă.
Şi le mulţumesc românilor care au avut încredere în noi.
Am ajuns aici pentru că n-am uitat nicio secundă de unde am plecat, care e mandatul şi în numele cui ni-l exercităm.
Suntem aici pentru că Stelian Ion s-a bătut cu armata lui Dragnea în acest Parlament, da! (Aplauze.)
Da, domnilor, cu acei oameni... (Vociferări.) ... de care până şi vouă vă este ruşine... (Vociferări.) ...şi i-aţi scos de pe listele parlamentare. (Vociferări.)
Suntem aici pentru că avem printre noi oameni care nu ezită să renunţe la beneficii majore la Bruxelles, să vină înapoi la o muncă grea în administraţia naţională. (Vociferări.)
Îi mulţumesc lui Cristi Ghinea pentru altruism! (Aplauze.)
Suntem aici pentru că al nostru coleg, Cătălin Drulă, a lăsat acum 5 ani de zile cariera într-o multinaţională, pentru că nu voia doar să vorbească despre autostrăzi... (Vociferări.) ... ci să pună mâna la construcţia lor. (Aplauze.)
Suntem aici pentru că... (Aplauze.) ...Vlad Voiculescu nu a renunţat nicio clipă să se lupte pentru ce s-a luptat dintotdeauna, un sistem de sănătate care vindecă, nu îmbolnăveşte, (Aplauze.) pentru spitale în care românii să se ducă cu speranţă, nu cu frică.
Şi suntem aici, doamnelor şi domnilor, pentru că în ultimii 4 ani Claudiu Năsui a promovat din Parlament mai multe legi pentru debirocratizare. (Vociferări.) Şi va continua, ca ministru, această misiune, va continua să fie un partener real al antreprenorilor şi al investitorilor. (Aplauze.)
Suntem aici pentru că am fost şi vom rămâne partidul care se uită întotdeauna spre viitor, care nu ratează oportunităţi şi care ştie încotro bate vântul dezvoltării unei naţiuni moderne. (Vociferări.)
Viitorul ministru Ciprian Teleman se va asigura că ţinem pasul cu vremurile. (Aplauze.)
Şi suntem aici, doamnelor şi domnilor, pentru că Dan Barna a stat mii de ore în stradă pentru a coordona Proiectul "Fără Penali..." care unora le provoacă frisoane. (Vociferări.)
Tot Dan Barna este cel care ne-a ţinut împreună... (Vociferări. Aplauze.) ...şi de la un partid (Vociferări. Aplauze.) ... de câteva sute de oameni (Aplauze.) ...suntem acum o alianţă cu câteva zeci de mii şi mergem la guvernare. (Vociferări.)
Ştim că e greu, ştim că presiunea "sugativelor de bugete publice" e foarte mare. Ştim asta! (Vociferări.) Ştim că nu vor asista pasiv la reforme, fără să se zbată pentru a le opri. Ştim că există rezistenţă la schimbare, ştim că există inerţie... (Vociferări.) ... şi statul este parazitat de 30 de ani de tot felul de clienţi, prieteni şi rude.
Ştim toate astea. Şi, tocmai pentru că le ştim, am decis să intrăm la guvernare, să facem lucrurile altfel.
Avem un program solid, pe care să-l implementăm cu încăpăţânare şi inteligenţă, doamnelor şi domnilor, astfel încât la final să lăsăm în urmă o ţară mai bună, o ţară ca afară! (Vociferări.)
Şi, spre final, un cuvânt despre partenerii de coaliţie.
Dragi colegi de la PNL şi UDMR,
Munca excepţională pe care am depus-o împreună la Programul de guvernare arată că putem lucra nemaipomenit de bine împreună... (Vociferări.) ... atunci când avem aceeaşi preocupare, binele acestei ţări.
Vă asigur, doamnelor şi domnilor colegi, parteneri de coaliţie, de tot suportul nostru. Vă asigur că vom fi parteneri loiali şi vom lucra împreună umăr la umăr să implementăm fiecare linie din Programul de guvernare.
Astăzi, votăm cu încredere un guvern care are o responsabilitate enormă, un guvern de care se leagă toate speranţele românilor, într-o perioadă complicată pentru fiecare dintre noi.
Avem o misiune clară - să reconstruim România cu bani europeni. Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vom introduce reforme clare, trasabile, care să consolideze economia şi să-i ajute pe cei loviţi de criză.
Sunt mulţi bani. Sunt bani care trebuie daţi pentru reforme, nu pentru cârpeli, cum s-au dat 30 de ani.
Avem o şansă istorică să dezvoltăm România prin aceste fonduri şi trebuie să profităm de asta.
E o şansă uriaşă pentru modernizarea ţării şi nu o vom rata.
Dragi colegi,
Avem toată încrederea că împreună vom face o Românie din care niciun român să nu mai vrea să plece.
Mulţumesc. (Aplauze.)

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea