Macro Suin extinde unitatea de procesare a cărnii din Costești

Societatea Macro Suin SA din Costeşti, deţinută de antreprenorii Mihai Cîrstea şi Cătălin Ene,  va desfășura în acest an o nouă investiție. Deși anul trecut a fost unul plin de probleme, firma fiind grav afectată atât de pandemia de COVID, cât și de pesta porcină, fiind sacrificați peste 25.000 de porci, anul 2021 începe cum nu se poate mai bine. Cu o investiție!

 

Reprezentanții Macro Suin au depus solicitare, în ianuarie 2021, la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș, de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Extindere unitate de procesare a cărnii”, în orașul Costești, str. Industriei, nr. 12A. Valoarea investiției este de circa 150.000 de euro. În prezent, în incintă se desfășoară activitatea de abatorizare porci. Prin proiect se propune realizarea unor clădiri anexe, pe un teren cu suprafața totală de 23.141 mp, proprietate privată a SC Macro Suin SA. Astfel, va fi extinsă încăperea care deservește depozitul de refrigerare carcase porcine și vor fi construite o sală pârlire și un nou depozit.De menționat că pentru proiectul analizat a fost eliberat deja Certificatul de urbanism nr 141 din 16.11.2020 de către Primăria orașului Costești.
Reamintim că în 2020, la Complexul de creştere a porcinelor Macro Suin din Costești au fost sacrificați 25.730 de porci, după ce în cadrul fermei a fost confirmată pesta porcină africană. În urma anchetelor desfășurate, reprezentanții companiei au primit de la ANSVSA despăgubiri în valoare de 27.449.023 lei.
A.V.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea