Abator închis după ce a deversat sânge în pârâul Bascov

Scandal la Bascov! Proprietarul unui abator şi a unei carmangerii a fost acuzat că deversa în pârâul Bascov sânge şi mizeria rezultată de tăierea şi procesarea porcilor. Garda de Mediu şi Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea au făcut controale la respectiva societate.
„Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, prin reprezentanții serviciului Inspecția Bazinală a Apei, a continuat și în data de 29 ianuarie 2021, investigațiile privind poluarea pârâului Bascov, prin efectuarea unui

control la operatorul de apă și canalizare care a autorizat agentul economic vinovat de producerea poluării.  În pârâul Bascov sunt descărcate ape pluviale prin intermediul unei conducte de mari dimensiuni. În această conductă, a fost identificat un racord prin care au fost deversate direct sângele și resturile de organe animale. Conducta colectoare este administrată de un operator de apă și canalizare și este autorizată din punct de vedere al gospodăririi apelor.
ABA Argeș-Vedea a dispus administratorului colectorului pluvial ducerea la îndeplinire a următoarelor măsuri obligatorii:
- desființarea racordului prin care apele cu sângele și resturile de organe animale au ajuns în colectorul principal;
- realizarea unui control la agentul economic care a produs poluarea pentru a verifica dacă respectă prevederile din autorizația emisă de operatorul de apă și canalizare;
- transmiterea unei informări către ABA Argeș-Vedea cu privire la realizare măsurilor în termenele stablite prin proces-verbal”, se arată într-un comunicat emis de ABA Argeș-Vedea.
De asemenea, Garda Națională de Mediu, prin Comisariatul Judetean Argeș, a aplicat operatorului economic o sancțiune în valoare de 60.000 lei și interzicerea activității până la intrarea în legalitate.
„S-a verificat foarte prompt situația de acolo. Au fost identificate niște probleme. Ulterior au avut niște discuții cu reprezentanții acelui agent economic. Am înțeles că a fost o defecțiune a instalației pe care o au acolo, la stația lor de epurare, și din cauza acestei defecțiuni, bazinele colectoare s-au umplut, au intrat în acea gură de canalizare. În urma controlului Gărzii de mediu s-a stabilit că acest mod de a rezolva  o asemenea problemă trebuie închis. Se va închide total această  modalitate de deversare a acestor canale. A fost acordată o amendă de 60.000 de lei și activitatea a fost suspendată până la remedierea acestor probleme. Când agentul economic va comunica Gărzii  că a rezolvat , se va face un alt control și dacă se consideră că s-au rezolvat lucrurile atunci agentul va putea să-și continue activitatea”, a precizat prefectul Emanuel Soare.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea