O nouă spălătorie auto din Piteşti a fost descoperită cu branşament ilegal de apă

S.C. Apă Canal 2000 S.A. continuă campania de identificare a consumatorilor care fraudează consumul de apă. Astfel, după ce în prima jumătate a lunii ianuarie 2021 au fost identificaţi doi agenţi economici – o spălătorie auto şi un restaurant, care deţineau instalaţii clandestine de ocolire a contorului de apă, în urma unei acțiuni de control care s-a desfășurat în data de 5 februarie la un agent economic cu profil de activitate „Spălătorie auto” de pe raza municipiului Piteşti, zona

Prundu - Tudor Vladimirescu, o echipă din cadrul Serviciului Control al S.C. Apă Canal 2000 S.A. a constatat că agentul economic avea dublu branşament, care îi permitea fraudarea consumul de apă.
Fiind întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de furt de apă din sistemul public, la fața locului s-a prezentat un echipaj al Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș - Poliţia Municipiului Piteşti, la solicitarea S.C. Apă Canal 2000 S.A. pentru aplicarea tuturor măsurilor legale prevăzute de Legea nr. 286/2009, privind Codul Penal.
Operatorul S.C. Apă Canal 2000 S.A. a calculat prejudiciu conform prevederilor legale în vigoare, reprezentând plata retroactivă a serviciilor de apă și de canalizare, calcul în sistem paușal, ţinând cont de obiectul activităţii desfăşurate de agentul economic, respectiv „Spălătorie auto”. De asemenea, agentul economic depistat cu branşament ilegal este obligat să achite şi contravaloarea lucrărilor de desfiinţare a branşamentului ilegal.
„Atragem atenţia, pe această cale asupra faptului că toţi utilizatorii care recurg la astfel de modalităţi de fraudare a consumului de apă trebuie să fie conştienţi că operatorul regional S.C. Apă Canal 2000 S.A. dispune de mijloacele necesare identificării branşamentelor clandestine, iar riscurile la care se expun aceşti utilizatori sunt de natură materială, administrativă, contravenţională şi penală. În acest sens, pe lângă verificările cu echipamentele de inspecţie video din dotare, modulele radio care echipează contoarele furnizează informaţii privind consumul de apă al utilizatorilor lunar, zilnic şi pe ore, 24 de ore din 24.
În perioada următoare, acțiunile S.C. Apă Canal 2000 S.A. vor continua în toată aria de operare de luni până vineri, dar şi în zilele de sâmbătă şi duminică.
Prin personalul specializat vor fi efectuate verificări, iar în cazul constatării de situaţii neconforme, care conduc la existenţa unui consum fraudulos de apă, S.C. Apă Canal 2000 S.A. va formula plângeri penale împotriva persoanelor fizice sau juridice care au fost depistate cu nereguli în conformitate cu prevederile Legii nr. 51/2006 a Serviciilor comunitare de utilităţi publice, art. 461, litera a.
Vom răspunde cu promptitudine oricărei sesizări privitoare la consum ilegal de apă şi vom aplica prevederile legale în vigoare”, susține conducerea societăţii Apă Canal 2000 SA Piteşti.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea