Primarul de la Vlădești va fi trimis în judecată pentru transport ilegal de lemne

# Polițiștii au finalizat cercetările în dosar

Cristian Dică Hristu, edilul de la Vlădești,  va fi trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de transportul materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport. Recent, polițiștii argeșeni au finalizat cercetările în cauză, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

„Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de transportul materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 27 octombrie 2020, un bărbat de 57 de ani, din Vlădești, transporta, cu un ansamblu auto format din autoutilitară cu macara și remorcă, cantitatea totală de 38,73 mc de material lemnos, fără documente legale de proveniență. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de trimitere în judecată,”, informează IPJ Argeș.
Precizăm că transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documentele specifice de transport, constituie infracțiune și se sancționează cu amendă sau cu închisoare de la 6 luni la un an și cu confiscarea materialelor lemnoase care fac obiectul transportului
Reamintim că în toamna anului trecut, edilul de la Vlădești a fost depistat  de polițiști la volanul unui camion, încărcat cu lemne. În urma controlului, oamenii legii au constatat că întregul transport ar fi fost ilegal. Materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Domnești. De asemenea, camionul a fost indisponibilizat de oamenii legii până la finalizarea cercetărilor.
„Conform Planului de acțiune nr. 69429/26.10.2020, înregistrat la Inspectoratul de Poliție al județului Argeș – Biroul Combaterea Delictelor Silvice și a Sustragerilor de Produse Petroliere și a dispozițiilor conducerii Gărzii forestiere a județului Argeș, în datele de 27 și 28.10.2020, s-a efectuat verificarea regimului silvic, în ceea ce privește circulația materialelor lemnoase pe raza județului Argeș. Organele de poliție și Garda forestieră a județului Argeș au depistat în trafic, în data de 27.10.2020, orele 16.40, pe raza comunei Corbi – județul Argeș, un mijloc de transport, aparținând operatorului economic SC Decor Com Design SRL, transportând cantitatea de 38,40mc (31,00 mc lemn rotund specia fag și 7,40 mc lemn rotund specia molid) fără documente specific de transport material lemnoase. Potrivit prevederilor art. 68 din Legea nr. 46/2008 Codul Silvic, republicat, au fost confiscate materialele lemnoase în cauză (predate în custodie către Ocolul Silvic autorizat, respectiv Ocolul Silvic Domnești din cadrul Direcției Silvice Argeș) și a mijlocului de transport folosit la săvârșirea faptei constatate. Precizăm faptul că vehicul folosit în scopul transportului materialelor lemnoase aparține SC Decor Com Design SRL. Vă comunicăm faptul că în urma constatărilor din datele de 27 și 28.10.2020, organele de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș –Biroul Combaterea Delictelor Silvice și a Sustragerilor de Produse Petroliere – Serviciul de Ordine Publică au procedat la inițierea cercetărilor în cadrul dosarului penal nr. 1730/P/2020”, se arăta într-o informare a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor,
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea