Un parlamentar de Argeș îl ia la întrebări pe ministrul Sănătății

# ”Numărul medicilor în școli nu este nici pe departe suficient!...”

Deputatul (PSD) Simona Bucura-Oprescu i-a adresat, săptămâna trecută, o întrebare ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Aceeași întrebare i-a fost adresată și ministrului Educației, Sorin Câmpeanu.
Parlamentarul de Argeș le solicită celor doi să arate cum vor gestiona reîntoarcerea elevilor în școli, în condițiile în care numărul cabinetelor medicale în unitățile de învățământ, dar mai ales numărul personalului de specialitate erau critice și înainte. Iar acum, o parte din aceștia au fost relocați pentru lupta împotriva pandemiei, elevii rămânând... cam pe dinafară.
”Domnilor miniștri, ... Din păcate, foarte multe școli nu dispun de astfel de cabinete atât de necesare, mai ales că unitățile de învățământ vor fi obligate să asigure triajul zilnic al elevilor și cadrelor didactice, astfel încât să se prevină infectările nu numai cu noul coronavirus, ci și cu alți agenți patogeni periculoși. ... Capacitatea cabinetelor școlare din cadrul unităților de învățământ de a realiza teste rapide este una semnificativ scăzută, dat fiind faptul că multe dintre cadrele medicale școlare sunt, la momentul de față, detașate către Direcțiile de sănătate publică în diferite instituții...”
În acest context, parlamentarul de Argeș îi întreabă pe cei doi miniștri ce și-au propus să facă, dacă vor crește finanțarea sau numărul de posturi pentru unitățile școlare.
Noi intuim răspunsul, însă îl așteptăm pe cel oficial!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea