Regulile de înscriere la clasa pregătitoare

Înscrierile în clasa pregătitoare 2021 încep pe 15 martie și se termină pe 29 aprilie, în prima etapă de înscriere în învățământul primar. Ministerul Educației a publicat în dezbarere publică proiectul de Metodologie de înscriere în clasa pregătitoare, care prevede că părinții află pe 20 mai 2021 dacă cei mici au fost înmatriculați la școala dorită, informează edupedu.ro. Școlile afișează atunci listele cu candidații înmatriculați și numărul de locuri rămase libere după prima etapă. Copiii vor fi repartizați aleatoriu în clasele pregătitoare și anul acesta, pentru ca părinții să nu poată alege învățătoarea copilului și să fie eliminate situațiile de clase pe care foarte mulți părinți încearcă să își înscrie copii.

 

Cererea-tip de înscriere se poate completa online, transmite prin e-mail, prin poștă sau se poate depune la secretariatul școlii la care părintele/ tutorele legal instituit/ reprezentantul legal vrea înscrierea copilului. Completarea cererilor de înscriere în clasa pregătitoare și validarea fișelor de înscriere generate de aplicația informatică se realizează în perioada 15 martie –29 aprilie 2021, în prima etapă.
Documente necesare pentru înscrierea copilului în clasa pregătitoare 2021:
• Actul de identitate al părintelui care face înscrierea, atât în fotocopie, cât și în original
• Certificatul de naștere al copilului – fotocopie și original
• O copie a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare, în cazul în care înscrierea se face pentru un copil care împlinește vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021 inclusiv.
• În cazul în care înscrierea este cerută la altă școală decât școala de circumscripție, pe lângă documentele de mai sus părinții trebuie să depună sau să transmită pe e-mail sau prin poștă și documente în copie simplă care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare
•  În cazul în care solicită înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție, părintele menționează, prin bifarea acestei opțiuni în cererea-tip de înscriere, dacă este de acord cu înscrierea copilului la școala de circumscripție, în situația în care acesta nu este admis la școala solicitată, din lipsă de locuri libere.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea