Simona Bucura Oprescu: „Spune NU vânzării companiilor românești!”

Guvernul a adoptat, miercurea trecută,  proiectul de lege pentru modificarea Legii 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică.
„Este vorba despre o ordonanță care elimină o prevedere legală inițiată de către PSD prin care se interzicea vânzarea acțiunilor la companiile mari de stat pentru o perioadă de doi ani.

 

Fără să țină cont de necesitatea protejării economiei naționale în perioadă de criză, mai ales a companiilor strategice, ignorând și exemplul altor state precum SUA, Franța sau Polonia care fac tot posibilul să sprijine și să apere companiile strategice, Guvernul de dreapta a dat liber, practic, la vânzarea la bucată a societăților comerciale de interes național.
Nu sunt companii oarecare. Vorbim despre societăți foarte profitabile și cu mulți angajați din domeniul energiei (Hidroelectrica, Nuclearelectrica), transporturi (Aeroporturi București) și bancar (CEC Bank).
Ori, dacă vorbim despre companii cu profit mare și care operează deja cu tehnologii de vârf, cum poate sta în picioare motivarea actualilor guvernanți cu privire la vânzărea la bucatăre a acestora, respectiv că este nevoie de listare la Bursă pentru “capitalizare, modernizare, investiţii”?
Oare nu cumva la mijloc sunt alte interese, interese care nu au nicio treabă cu protejarea economiei naționale, ci exact cu opusul?”, a precizat deputata Simona Bucura Oprescu.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea