ISJ Argeș: „Aproape 98% dintre elevi vin la școală în prezență fizică”

 

Școala a început fără probleme deosebite în județul Argeș. Conform datele furnizate de Elena Murguleț, inspectorul școlar general al ISJ Argeș, 450 de unități de învățământ sunt în scenariul 1 (ceea ce însumează o populație școlară de 83.837 de elevi, care au mers la școală), 44 de unități de învățământ funcționează în scenariul 2 (ceea ce însumează o populație școlară de 4.646 elevi. Cu observația că o parte dintre ei, cei de nivel preșcolar, primar, și cei din anii terminali vin la școală în prezență fizică - 2867 de elevi. Restul de 1.779 de elevi învață online), respectiv scenariul 3 în care funcționează unitățile școlare din comuna Cuca (51 de elevi învață online).

„Am făcut un procent al elevilor care sunt în online. Astfel, 2,24% din populația școlară învață online. Aproape 98% din elevii din județul Argeș vin la școală în prezență fizică. Ne dorim și sperăm că toate măsurile pe care colegii mei le-au luat la nivelul unităților de învățământ să rămână la fel de eficiente în continuare, astfel ca să vorbim despre o școală ca fiind un mediu sigur”, a precizat Elena Murguleț.

De asemenea, la nivelul județului Argeș mai există un număr de 38 de cadre didactice, care își desfășoară activitatea în mediul online din motive medicale, argumentate și justificate printr-o adeverință medicală. Respectiv un număr de 544 de elevi care învață online. În cazul acestora, fie sunt copii cu probleme medicale, fie elevi care au acasă persoane aflate într-un grad de risc. „Pentru aceste categorii de persoane, școala a făcut tot ceea ce trebuie ca să pună la dispoziție echipamentele necesare astfel încât activitățile pentru ei să se desfășoare online în condiții foarte bune” a mai adăugat șefa ISJ Argeș.

Reamintim că în localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală. În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale - VIII, XII, XIII. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea