Doar șase cazuri de copii confirmați cu COVID de la începutul anului, la Spitalul de Pediatrie

Dr. Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Pediatrie, a organizat astăzi, 11 februarie, o conferință de presă în care a oferit mai multe informații despre numărul copiilor confirmați cu COVID, la nivelul unității medicale.

„Făcând o retrospectivă a anului 2020, au fost în total 1.560 de copii suspecți COVID-19 dintre care 139 s-au dovedit a fi pozitivi. Cu un maxim de 38 cazuri COVID pozitive în luna noiembrie și 21 în decembrie. În anul 2021, în ianuarie am avut doar șase copii pozitivi, raportat la numărul de copii internați ca suspecți - 168. În luna februarie, până în prezent, din 61 de copii internați suspecți nu există niciun caz pozitiv”, a precizat dr Tudor Ionescu.

„În acest moment, pe secțiile de suspecți avem internați 13 copii, pe secția de chirurgie 24 de copii iar în ATI sunt 8 copii”, a mai precizat managerul spitalului.

Numărul minorilor infectați cu COVID este în scădere. „E un trend descendent destul de îmbucurător. Vom vedea în lunile următoare, apropo de deschiderea școlilor și începerea activităților în colectivitate. De precizat că anul trecut când au fost deschise școlile, nu au fost creșteri majore în rândul copiilor, apropo de cazurile pozitive depistate sau de cele cu suspecți internați”, a mai adăugat dr. Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Pediatrie.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea