Peste 900 milioane lei finanțare din fonduri europene pentru infrastructura de apă și canalizare din Argeș

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (AM POIM), din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor europene, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Argeș.

Obiectivul proiectului, care o valoare totală eligibilă de peste 900 milioane lei, îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare prin creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației în 12 unități administrativ-teritoriale, astfel: UAT Albota, UAT Bascov, UAT Buzoesti, UAT Cateasca,  UAT Costesti, UAT Mosoaia, UAT Poaiana Lacului, UAT Stefanesti, UAT Stolnici, UAT Topoloveni, UAT Pitesti, UAT Bradu.

Astfel, aproximativ 45.000 persoane din județul Argeș vor beneficia de apă și canalizare datorită acestui proiect. Proiectul va contribui, totodată, la dezvoltarea socio-economică a zonei, prin crearea de locuri de muncă în perioada de implementare, dar și după, la stimularea investițiilor private și a turismului în zona rurală, odată cu asigurarea premiselor pentru dezvoltarea economică a zonei.

Exemple de investiții propuse prin proiect:

– realizarea a 129 km rețea de distribuție apă potabilă din care 58 km reabilitare, 28 km aducțiune, din care 10 km reabilitare, 7 rezervoare noi, 10 stații pompare noi, 4 stații tratare noi, 3 statții de clorinare noi, 1 stație de tratare modernizată.

– realizarea unei stații de epurare noi, modernizarea stațiilor de epurare Pitești și Topoloveni, extinderea stațiilor de epurare de la Costești și Stolnici, 148 stații de pompare noi, 62 km conducte de refulare noi, 276 km rețea de canalizare din care 38 km reabilitare.

– dezvoltarea sistemului SCADA de operare apă potabilă/apă uzată

Proiectul va fi implementat până în luna decembrie 2023.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea