Dr. Tudor Ionescu: „Teama de a lua COVID-ul din Spitalul de Pediatrie nu este justificată”

Doar șase copii au fost confirmați cu COVID, de la începutul acestui an, toți în luna ianuarie, la Spitalul de Pediatrie Pitești. Anul trecut, au fost, în total, 1.560 de copii suspecți COVID-19 dintre care doar 139 s-au dovedit a fi pozitivi.  Dr. Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, susține că teama de a lua COVID-ul din cadrul unității medicale nu este justificată.

„Există și factorul acesta, teama de spital, . Pot să vă spun că nu avem raportat niciun astfel de caz. Din toate aceste sute de cazuri, pozitivi sau suspecți, n-am avut problema asta. Teama de a lua COVID-ul din Spitalul de Pediatrie nu este justificată. Mai repede îl iei de la magazin, de la mall sau din taxi, decât din Spitalul de Pediatrie, unde totul este reglementat, nu intră nimeni fără mască, se face triajul pacienților, inclusiv triajul personalului. Toți cei care se internează se testează. Teama este nejustificată, dar există”, a spus dr. Tudor Ionescu.

Managerul le recomandă cetățenilor să vină fără teamă la spital, atunci când au nevoie, în loc să își trateze copiii acasă, cu leacuri „băbești”. „Nu au de ce să se teamă de infecția cu COVID-19 sau de alte infecții, pentru că noi nu monitorizăm doar partea asta, ci și celelalte infecții nosocomiale, infecto-contagioase din spital, periodic. Nu au de ce să se teamă. Internarea nu este obligatorie. Condițiile sunt ok. Partea de cazare chiar este în regulă, la fel și alimentația. Mai ales că spitalul nu este aglomerat. Nu se stă la cozi. Nu văd de ce nu ar apela la noi atunci când se ivește o problemă”.

# Ce investiții vor fi realizate la Spitalul de Pediatrie

În 2021, pe lista de investiții a Spitalului de Pediatrie, ca prioritate, se află modernizarea și reabilitarea secției de ATI și Chirurgie. De asemenea, în curs de realizare este și modernizarea etajului 4. SPitalul de Pediatrie are și două proiecte mari, pe fonduri europene, cu sprijinul CJ Argeș: ambulatoriul și secția balneofizioterapie și extinderea compartimentului de Primiri Urgențe.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea