S-au împlinit 29 de ani de la primele alegeri libere de după Revoluție, la Pitești

# În 1992, primul primar al Piteștiului liber, Tudor Pendiuc
Primele alegeri locale din România, după Revoluția din decembrie 1989, au avut loc în februarie 1992, în zilele de 9 februarie (primul tur de scrutin) și 23 februarie (al doilea tur de scrutin). Au fost primele alegeri locale libere după mai bine de jumătate de secol la care participau, în alianțe și coaliții, 128 de formațiuni politice înregistrate legal în România.

Din cele 128 de formațiuni contau, în rezultatele alegerilor, două: Frontul Salvării Naționale (FSN), cu 34 de procente, și Convenția Democratică, cu 22%. Cel de-al treilea partid ca importanță, PDAR, a obținut 9% din sufragii.
Și la Piteşti, au fost organizate, conform prevederilor Constituţiei din 1991, primele alegeri pluraliste postbelice. Președintele  Comisiei  Electorale Nr. 1, era Nicolae Marcel Onciulescu (judecător).  Victorioși (23 februarie 1992), după al doilea tur de scrutin, au fost primarul Tudor Pendiuc (Frontul Salvării Naţionale, după ce a fost membru în Partidul Democrat), viceprimarul Mircea Popa (Partidul Naţional Liberal - Aripa Tânără).

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea