Autostrada Sibiu - Pitești primește 477 milioane de lei, în 2021

Ministerul Transporturilor alocă anul acesta 477 milioane de lei pentru Autostrada Sibiu – Pitești, cel mai important proiect rutier al României. Suma este cu peste 67% mai mare față de nivelul cheltuit anul trecut, semn că s-ar începe lucrările și pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești, arată economica.net.
Autostrada Sibiu – Pitești beneficiază de o alocare de aproape 477 milioane de lei în propunerea de buget pentru 2021 a Ministerului Transporturilor, față de nivelul de 284 milioane de lei, cheltuit în 2020.

Anul trecut, s-au desfășurat lucrări de construcție doar pe secțiunea 1 Sibiu - Boița, de către austriecii de la Porr. Creșterea de buget pentru 2021 ar putea indica începerea lucrărilor și pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești, a italienilor de la Astaldi. Pentru celelalte secțiuni din Autostrada Sibiu – Pitești, încă nu a fost desemnat un constructor, deși secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș se află în licitație de aproape doi ani. Pentru secțiunea 3 Cornetu – Tigveni, CNAIR a primit 15 oferte iar pentru secțiunea 2 Boița – Cornetu, ofertele ar trebui depuse pe 16 februarie, conform datelor actuale din platforma SEAP.
Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea