Autostrada Sibiu - Pitești primește 477 milioane de lei, în 2021

Ministerul Transporturilor alocă anul acesta 477 milioane de lei pentru Autostrada Sibiu – Pitești, cel mai important proiect rutier al României. Suma este cu peste 67% mai mare față de nivelul cheltuit anul trecut, semn că s-ar începe lucrările și pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești, arată economica.net.
Autostrada Sibiu – Pitești beneficiază de o alocare de aproape 477 milioane de lei în propunerea de buget pentru 2021 a Ministerului Transporturilor, față de nivelul de 284 milioane de lei, cheltuit în 2020.

Anul trecut, s-au desfășurat lucrări de construcție doar pe secțiunea 1 Sibiu - Boița, de către austriecii de la Porr. Creșterea de buget pentru 2021 ar putea indica începerea lucrărilor și pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești, a italienilor de la Astaldi. Pentru celelalte secțiuni din Autostrada Sibiu – Pitești, încă nu a fost desemnat un constructor, deși secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș se află în licitație de aproape doi ani. Pentru secțiunea 3 Cornetu – Tigveni, CNAIR a primit 15 oferte iar pentru secțiunea 2 Boița – Cornetu, ofertele ar trebui depuse pe 16 februarie, conform datelor actuale din platforma SEAP.
Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea