Mihăilescu și-a început activitatea la Primărie. Tofan - abia pe 22 februarie

# Până atunci, liberalul trebuie să se suspende din funcția deținută anterior

Gelu Tofan (PNL) și Mihai Mihăilescu (USR PLUS) sunt noii viceprimari ai municipiului Pitești. Dacă Mihailescu și-a început deja activitatea ca viceprimar încă de săptămâna trecută, nu același lucru putem spune și de liberalul Gelu Tofan. Acesta își va prelua atribuțiile în cadrul administrației locale abia pe 22 februarie. Până atunci trebuie să-și rezolve problemele la fostul loc de muncă, pentru a evita anumite incompatibilități.

Tofan evită să spună de unde a fost detașat la ANIF Argeș, în urmă cu aproape un an. Deși susține că a venit „de la filiala de la București”, de fapt acesta a fost angajat în 2020 pe funcția de expert la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, unde în acea perioadă era șef chiar Adrian Miuțescu, bunul său prieten și președinte al organizației PNL Argeș.  Mai mult, pe site-ul AAAS apare o declarație de avere depusă de Tofan la data de 16 aprilie.
„Eu sunt detașat la Anif Argeș în momentul acesta, dar filiala e la București. Am postul la București, sunt detașat la Argeș. Mi-am depus cererea  de suspendare și acum aștept hârtiile să își urmeze cursul. Aștept ca hârtiile de la Primărie să ajungă acolo la București. Eu am făcut o cerere la Primărie în care am anunțat că incompatibilitățile mele dispar după 22 februarie”, ne-a precizat Tofan.
În ceea ce privește cele 13 voturi primite din partea consilierilor locali pentru a fi viceprimar, Tofan a precizat: „Este foarte greu să îți dai seama care au fost voturile. Bănuiesc că 12 voturi au fost ale colegilor PNL și USR, conform înțelegerii și protocolului pe care îl avem. Nu cred că mi-a oferit mie votul Ana Stan. E posibil să mi-l oferit oricine, inclusiv Cornel Ionică (râde). Nu știu care a fost al 13-lea vot. Îi mulțumesc și acestuia pentru că m-a votat, indiferent cine este. Înseamnă că a avut încredere în mine!”.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea