Săpata - proiecte pentru infrastructura localității

# Laurențiu Micu - apel pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Aflat, deja, la al treilea mandat, primarul localității Săpata, Laurențiu Micu, asigură buna circulație în comună cu utilaje proprii și se gândește la proiectele aflate în realizare. Pentru că se lucrează în continuare la modernizarea Căminului Cultural Săpata, investiția apropiindu-se de final.
De asemenea, au fost achiziționate o parte dintre costumele populare pentru ansamblul căminului cultural și materialele necesare pentru desfășurarea taberei anuale de pictură pe sticlă.

 

Momentan se află în procedură de licitație achiziția echipamentelor electronice necesare dotării Căminului Cultural Săpata.
Până la conturarea bugetului pentru anul în curs, reprezentanții administrației locale au creionat  și alte  proiectele viitoare. ”Ne dorim să reabilităm Școala Găinușa, unitate în care avem clasele 0-IV și grupe de grădiniță. Lucrările vizate sunt înlocuirea acoperișului, izolarea termică a clădirii și schimbarea instalației electrice. Pe de altă parte, până la finalul anului, autoritățile din Săpata speră să poată demara lucrările de reabilitare a două podețe din localitate, în punctele Dragomirești și Ciobești.
”Avizul de la Mediu este singurul care ne mai lipsește pentru a putea demara lucrările. Dacă vremea va permite, intenționăm să începem refacerea podurilor până la finalul anului”, precizează primarul Laurențiu Micu.
O altă problemă ridicată este cea a colectării selective a deșeurilor.”Îi rog pe locuitorii comunei să înțeleagă importanța colectării selective a deșeurilor menajere. Fiecare categorie de deșeuri produse în gospodării trebuie colectată după regulile și programul clar stabilite, iar ceea ce poate fi reciclat, să fie reciclat. Dacă nu vom colecta selectiv, cantitatea de gunoi va crește și ne vom vedea nevoiți să mărim taxa. Până acum ne-am încadrat cu sumele colectate în ceea ce am avut de plătit la salubritate, la fel ar trebui să se întâmple și pe viitor”, precizează edilul din Săpata.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea