Noi investiții în educație, în comuna Budeasa

Primarul comunei Budeasa, Nicolae Rachieru, are în desfășurare mai multe investiții foarte importante.  Dintre acestea amintim pe cele privind  reabilitarea Grădiniței Calotești, sala de sport și căminul cultural.
„Vreau să finalizez grădinița de la Calotești. Suntem în linie dreaptă. Într-o săptămâna, o să semnez contractul pentru restul lucrărilor de executat, partea Primăriei. A fost un proiect finanțat în parteneriat cu ministerul Educației prin Programul Operațional Regional. Aș vrea să mut copiii acolo cât se poate de repede. De asemenea, avem sala de sport, finanțată prin Compania Națională de Investiții.

Au început lucrările. Termenul de execuție  este de 10 luni. Sper că în acest an să fie gata. Se lucrează și la căminul cultural. Are termen de execuție 22 de luni. Anul acesta sper să  îl ridicăm, ca să mai rămână partea de finisaje și de interior”, a precizat primarul Nicolae Rachieru.
În atenția edilului sunt și lucrările de modernizare a drumurilor din comună și extinderea rețelei de canalizare.
„Ca investiții noi, la modernizare de drumuri avem vreo trei proiecte depuse la Compania Națională de Investiții. Mai am două proiecte de canalizare, unul depus, iar la celălalt lucrăm la studiul de fezabilitate”, a mai adăugat edilul.
De asemenea, investițiile în educație sunt o prioritate pentru primarul comunei Budeasa.
„Încerc să găsesc finanțare, iar în acest sens am depus la CNI încă două proiecte, pentru reabilitarea și extinderea unei grădinițe (Grădinița Rojojina) și realizarea unui nou corp de grădiniță. Clădirea veche a grădiniței Calotești, vreau să o păstrez, să o renovez și să o folosesc ca săli de clasă. Am cereri multe. Budeasa este în dezvoltare. În Rogojina,  vreau să fac neapărat grădiniță  pentru că le am supraîncărcate. Anul trecut am avut 44 de solicitări, în condițiile în care capacitatea este de 21 de locuri. Am făcut toate demersurile la Inspectorat și aceștia mi-au aprobat înființarea unei alte grădinițe cu program prelungit. Avem în comună două grădinițe cu program prelungit, doar că acum funcționăm pe program normal pentru că este perioada de pandemie. Părinții au văzut ce condiții de învățământ sunt, iar copiii au rămas aici. (…) Am un gol de o grădiniță cu program normal, în satul Rogojina. Am clădirea, una veche, pe care doresc să o extind și să o renovez.”, a mai precizat Nicolae Rachieru.
Budeasa este în dezvoltare!
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea