Ana Stan: „Votul nostru a fost viciat. Nu am avut libertatea de a alege”

# „Nu se pune semnul egal între atitudinea mea din aceste zile și intenția de a pleca în altă parte”

După ce și-a anunțat demisia din Consiliul Local Pitești, Ana Stan va pleca și din PNL. Fostul consilier local a explicat o parte dintre motivele care au stat la baza deciziei de a accepta propunerea lui Dănuț Dinu de a candida la  funcția de viceprimar, deși partidul din care făcea parte avea deja desemnat un om care să îl reprezinte.

„În timpul ședinței, m-am trezit propusă. Domnul Dinu mi-a explicat că a decis să rupă puțin regula jocului și să vină cu această propunere, deoarece și dumnealui  și foarte mulți consilieri locali și-au dat seamă că sunt niște jocuri urâte și cam periculoase în Consiliul Local. În sensul că PNL, în coaliție cu USR, nu prea mai putea să decidă pe cont propriu ce verdict să dea anumitor proiecte. Pentru că din dorința de a nu supăra USR-ul, noi cei din PNL eram cumva condiționați să le aprobăm aceste jocuri de putere, dorința de a arăta că domină, dacă de partea cealaltă primarul nu le oferă anumite concesii, plăceri, dorințe. Eu una, ca penelistă, nu agreez dorința de parteneriat cu USR. Consider că USR în Pitești a crescut pe fondul greșelilor făcute de PNL în alegerile candidaților la cele două campanii, locale și parlamentare. Pe mine USR-ul nu m-a convins că ar fi un partid cu o doctrină sănătoasă și cu oameni profesioniști. E părerea mea de cetățean liber și neînrolat în vreun partid politic. Disensiunile din Consiliul Local erau vizibile încă de la începutul activității noastre. Au fost câteva blocaje majore în activitatea Consiliului Local datorate acestei atitudini inflexibile. Ca atare, domnul Dinu a simțit nevoia să facă o propunere. A considerat că un om profesionist al dreptului are niște intervenții echidistante și sănătoase, pentru bunul mers al activității, și a făcut acea propunere. Eu am acceptat-o. Am  așteptat rezultatul votului care a fost acela pe care l-ați văzut și dvs. În cele din urmă, am spus că nu pot să mai continui activitatea în Consiliul Local, având în vedere cele constatate”, a precizat Ana Stan.

 

„Nu mă consider trădătoare. Eu nu sunt useristă”

Notărița Ana Stan mai consideră că foștii săi colegi au votat cum le-a dictat interesul de partid. „Consider că votul nostru  a fost viciat. Nu am avut libertatea de a alege. Eu am avut-o pentru că mi-am asumat să nu respect acele decizii impuse, dar consider că și colegii mei dacă nu ar fi fost cumva condiționați, unul cu locuri de muncă, alții știu eu cu alte part-pris-uri, poate că și ei ar fi votat altfel, după cum le-ar fi dictat conștiința, nu cum le-a dictat interesul de partid”. De asemenea, fostul consilier local liberal nu se consideră o trădătoare: „Cu privire la trădare, nu mă consider trădătoare. Eu nu sunt useristă. Nu agreez acest partid.”

„Nu mă gândesc să fac pasul către o altă formațiune politică”

După ce Ana Stan și-a anunțat demisia din PNL, primarul Cristian Gentea a declarat, conform epitești.ro, că îi va face o propunere de a intra în PSD.
„Mi-aș dori-o pe Ana Stan în PSD. Îi voi face 100% o propunere”, a precizat Gentea (foto). Edilul a mai susținut că regretă demisia acesteia din Consiliul Local pentru că „ar  fi fost un factor de echilibru și de coalizare a energiilor pozitive”.
Legat de aceste declarații, Ana Stan a precizat: „ Nu am  avut o discuție pe chestia asta, nu o iau drept propunere. Pur și simplu este și dumnealui dezamăgit că un om care putea să asigure un echilibru în cadrul Consiliului Local a preferat să plece. Totuși, e de admirat că PSD-ul nu ratează ocazia să aducă oameni de valoare, pe când PNL-ul folosește oameni cu vector de imagine, se folosește de ei și când nu le mai sunt de folos, nu numai că nu îi așează acolo unde le e locul, ci i le arată ușa, așa cum mi s-a întâmplat mie”.
Ana Stan susține că nu va trece la un alt partid politic. „De la momentul acesta nu mă gândesc să fac pasul către o altă formațiune politică. Nu se pune semnul egal între atitudinea mea din aceste zile și intenția de a pleca în altă parte. Atitudinea mea a fost tranșantă și determinată de faptul că eu sunt un om care respectă legea și îndeamnă pe toată lumea să respecte legea, precum și libertatea de conștiință. Eu am sperat că în Consiliul Local vom face administrație, ci nu politică. Mi-am dat seama că lucrurile stau cu totul altfel și am decis să plec. Sunt fidel principiilor și setului de valori cu adevărat liberale pe care nu le-am găsit în PNL-ul din Argeș”, a mai adăugat notărița.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea