Situația cazurilor COVID apărute în școlile din Argeș: 21 elevi, trei profesori și o secretară

Mai multe cazuri de elevi și profesori infectați cu noul coronavirus au fost raportate la Direcția de Sănătate Publică Argeș. Marți, 16 februarie, în 19 unități școlare din Argeș au fost confirmate: 21 de elevi infectați, trei profesori și o secretară.

În doar două unități de învățământ din Pitești au fost confirmate mai multe cazuri de COVID.

„Numărul elevilor infectați crește. Astăzi avem 19 școli cu cazuri pozitive. Sunt 21 de elevi infectați, trei profesori și o secretară. În general, există câte un caz pe școală, cu câteva mici excepții: la Școala Gimnazială Traian sunt trei cazuri pozitivi, iar la Colegiul Armand Călinescu – 2 cazuri. Sunt foarte multe cazuri de elevi care s-au pozitivat înainte de a începe școala, iar alții nu au fost deloc la școală.

Procedura de funcționare a școlilor este următoarea: când o localitate intră în scenariul galben, peste 1 la mie, se întrunește Consiliul Administrativ al școlilor și se vine cu propuneri, împreună cu DSP, de continuare a scenariului verde sau diverse variante de online. În învățământul preșcolar, dacă este un caz în grădiniță, grupa respective intră în online. La nivel gimnazial sau liceal dacă există un caz, se face anchetă epidemiologică și în funcție de rezultate se poate decide izolarea și testarea contacților din rândul elevilor sau, dacă situația o impune, suspendarea activității din clasa respectivă, luându-se toate măsurile de precauție. În acest moment, în toate situațiile prezentate s-au izolat doar copiii pozitivi și contacții lor direcți”, a precizat prefectul Emanuel Soare.

Foto: digi24.ro

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea