Veteran de război sărbătorit la Stolnici

# O poveste de 100 de ani!

Pentru veteranul de război, TOMA T. DUMINICĂ , marea Carte a Vieții începe la 19 feb. 1921, ziua în care primește acest prim dar. Se naște în familia Toma, în satul Fâlfani com. Stolnici, jud. Argeș, venind pe lume în vremuri tulburi pentru România la aceea vreme. Tinerețea o petrece alături de cei din zona sa.

În 1939 la vârsta de 20 de ani este încorporat la ,,Regimentul 2 Pionieri de Gardă,, iar după pregătirea de bază, în 1941 pleacă imediat pe front de unde revine în 1946. Luptă cu unitatea sa până în Caucaz dar și în zona Budapestei. Între cele două perioade ale războiului este prizonier de război în Rusia.

În 1946 se reîntoarce acasă unde se căsătorește și își întemeiază propria familie, din păcate nu a avut copii așa că înfiază un băiat pe care îl cresc în spiritul tradiției și patriotismului românesc. Până în 1960 se ocupă cu agricultura după care se angajează la Baza de Recepție din Stolnici ca magazioner, după care activitatea până la pensionare a desfășurat-o la Gara CFR Pitești la Serviciul Expediții.

Rămânând văduv merge mai departe pe drumul vieții încărcat cu multe obstacole, dar Dumnezeu îl ajută să le depășească pe toate și să ajungă la onorabila vârstă de 100 de ani. Cu ocazia împlinirii unui secol de viață i s-a organizat o frumoasă festivitate, a primit diplome, plachete, felicitări dar și numeroase dulciuri. La realizarea acestui eveniment încărcat de emoții, au participat: Primăria Stolnici – primar Pupăză Roşu Sevastian și viceprimar Safta Radu, A.N.V.R Filiala Argeș – col.rtr. Țânțarcu Alexandru, A.M.V.V.D.Argeș - adj.pr.r. Dan Arsenescu, C.M.J. Argeș prin cpt. Cârstea Marius și adj.pr. Ion Dragoș.

LA MULȚI ANI !!!

Text/foto: Adj.pr.r. Dan Arsenescu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea