Doctorița Natașa Nenițoiu a fost trimisă în judecată pentru tâlhărie și lipsire de libertate

Doctorița Natașa Dorina Nenițoiu, din Piteşti, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal și de lovire sau alte violențe. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești pe 1 februarie 2021. Doctorița este acuzată că pe parcursul lunii iulie 2020 ar fi bătut şi sechestrat o pacientă, apoi i-ar fi luat acesteia rucsacul, în care avea mai multe obiecte. Incidentul s-ar fi petrecut în clinica privată a inculpatei, după ce pacienta şi medicul nu s-au înţeles asupra sumei de plată pentru o întrerupere de sarcină. În luna decembrie, Natașa Nenițoiu a fost reținută pentru 24 de ore, ulterior fiind cercetată sub control judiciar. Recent, Tribunalul Argeș a stabilit obligația ca inculpata să nu părăsească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar.

 

„Faptele numitei  N.N.D. care, în data de 22.07.2020, după ce a efectuat o operație de chiuretaj asupra persoanei vătămate ..., a exercitat acte de violență asupra numitelor ... și ..., pe care le-a încuiat pentru aproximativ 30 de minute în sala de așteptare a cabinetului, sustrăgând mai multe bunuri aparținând numitei..., întrunesc elementele constitutive a unei infracțiuni de tâlhărie, a două infracțiuni de lipsire de libertate în mod ilegal și  a unei  infracțiuni de lovirea sau alte violențe”, arată procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

 

Scandal pentru 200 de lei

Conflictul dintre medic și pacientă a apărut ca urmare a faptului că cele două nu s-ar fi înţeles la preţul pentru o intervenție de întrerupere de sarcină. Deși, initial, cele două ar fi bătut palma pentru suma de 500 de lei, după efectuarea intervenției chirurgicale, medicul Nataşa Nenitoiu i-ar fi cerut mai mulţi bani. Văzând că pacienta vrea să plece din cabinet fără să îi dea și restul de bani, doctorița i-a sustras din mână un rucsac, cu care a început să o lovească în mai multe zone ale corpului. De asemenea, inculpata a început să o împingă și să o lovească de mai multe ori cu mâinile și picioarele. În acel moment, a intervenit și însoțitoarea pacientei. Doctorița le-a încuiat pe cele două în sala de așteptare a cabinetului medical pentru circa 30 de minute, zicându-le că le va lăsa să plece după ce îi vor da  200 de lei în plus, pentru efectuarea intervenției chirurgicale.Victimele au reușit să părăsească cabinetul abia în urma intervenției unui martor.
„În ziua de 10 decembrie (2020), poliţiştii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate, tâlhărie, lovire sau alte violențe și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, şi au reținut o femeie de 65 de ani, din Pitești. Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 22 iulie (2020), în calitate de medic, după exercitarea unui act medical, cea în cauză nu s-ar fi înțeles cu pacienta în privința onorariului, împrejurare în care ar fi încuiat-o, alături de persoana care o însoțea, în sala de aşteptare a cabinetului medical, timp de aproximativ 30 de minute, ulterior agresându-le fizic. Persoanele vătămate au reușit să părăsească cabinetul, ca urmare a intervenției unui martor, însă medicul ar fi refuzat să-i restituie pacientei rucsacul, în interiorul căruia avea mai multe bunuri”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Argeș.

A fost clasată acuzația privind exercitarea profesiei de medic fără drept

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit ca Nataşa Nenitoiu exercita profesia de medic fără drept, pentru că nu şi-ar fi vizat certificatul de membru al Colegiului Medicilor din România. Inculpata le-a oferit oamenilor legii mai multe documente reușind să scape, în cele din urmă, de această acuzație. „Totodată, din cercetări au rezultat indicii cu privire la faptul că femeia a exercitat profesia de medic, fără drept, neavând avizat certificatul de membru al Colegiului Medicilor din România. Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 10 decembrie a.c., poliţiştii Biroului Investigații Criminale Pitești, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat o percheziție la sediul clinicii, în urma căreia au fost ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie”, se mai arăta în comunicatul emis de IPJ Argeș.
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constat că doctorița Natașa Nenițoiu a avut emis certificat de membru al Colegiului medicilor din Municipiul București, din iunie 2015, care a fost valabil un an de zile, în specialitatea obstetrică-ginecologie. Doar că doctorița nu a mai depus documentele necesare și nu a mai formulat cerere privind obținerea avizului. Cu toate acestea, din anul 2015 până în 2020, medicul a achitat anual cotizația aferentă ca membru al Colegiului Medicilor București, având și polițe de asigurare malpraxis pentru perioada 2016-2021. Ca urmare a acestui lucru, anchetatorii au apreciat că în cauză nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și au clasat cauza.

Natașa Nenițoiu: „Niciodată, în 40 de ani, nu am sechestrat pe nimeni!”

În momentul rețineri, medicul ginecolog a precizat jurnaliștilor că nu a sechestrat pe nimeni niciodată. ”Încearcă să ne păcălească şi să obţină bani prin diverse minciuni. Spun ele (cele două victime n. red.) că au fost sechestratate. Niciodată, în 40 de ani, nu am sechestrat pe nimeni!”, preciza Natașa Nenițoiu. De asemenea, medicul susținea, încă de atunci, că are dreptul de a profesa ca doctor. „În primul rând, este o minciună că nu am dreptul de a profesa. Poliția Argeș trebuia să adreseze o întrebare către Colegiul Medicilor București, în care să întrebe clar: doamna doctor este membră a Colegiului Medicilor București sau nu este membră? Nu se hotărăște dacă cineva are dreptul de a profesa în funcție de numărul de ștampile!”, mai declara Natașa Nenițoiu, medicul acuzat.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea