De Ziua Naţională, primarul Nini şi-a pus cravată paranormală (Pamflet)

La fel ca în toate oraşele şi comunele patriei noastre, joi, 1 Decembrie, între orele 11 şi 14, la Curtea-de-Argeş, cetăţeni mai mici şi cetăţeni mai mari,  toţi într-un cuget şi o simţire, au sărbătorit Ziua Naţională.  Deşi după calendar începuse iarna, afară era o vreme de toamnă târzie, numai bună de ieşit la promenadă.

De când s-a dat pe coji de portocală, aura şi cravata primarului Nini Diaconu s-au făcut.... violet

De vremea frumoasă de afară au profiat şi politicienii frumosului municipiu, fostă cetate de scaun, peste care acum nu se ştie foarte clar cine domneşte, întrucât, urmând sfatul medicului,  primarul Diaconu a renunţat la  la dulceaţa de trandafiri şi a trecut la coji de portocale.
Poate tocmai datorită acestui regim sever, dar deloc neobişnuit în rândul politicienilor noştri, ultimele analize ale primarului au dat nişte rezultate spectaculoase, după cum chiar domnia-sa recunoaşte atunci când este întrebat de ce a ales ca în această zi de sărbătoare naţională să poarte o cravată violet:
- Am fost de curând la un centru specializat, unde mi s-a făcut o analiză a câmpului bioenergetic. În urma acestei analize, s-a dovedit că aura mea are o culoare mov.
- Şi acest lucru este bine? Ce v-au spus cei de acolo?
- Au spus că e bine.
- Acum ştiţi şi dumneavoastră că aurele astea au şi ele mai multe culori: galbenă, verde, albastră...
- A mea e violet.
- Bine, bine, dar cravata?
- Păi a zis că aşa e bine, să port ceva violet pe mine.”
- De acord, dar văd că şi coroana pe care aţi adus-o, este făcută tot din flori violet.
- Asta e o altă poveste. Iniţial, florile erau roşii, dar când am dat să le miros, am observat că s-a făcut  violet, semn că se impregnaseră cu aura mea.
- Extraordinar! Aşa ceva nu am mai auzit!
- Nici eu. Vă spun cinstit: practic îmi e teamă să mai pun mâna pe ceva. Dacă se face totul violet?
- Doamne fereşte! La primărie aţi încercat?
- Am încercat, domne, am încercat.
- Şi?
- Vă spun sincer că nu mai înţeleg nimic: s-a făcut portocalie!

Costinel Vasilescu a fost făcut pedelist cu binecuvântarea Armatei şi a Bisericii

Despre proprietăţile paranormale ale cravatei primarului Diaconu am putut să ne convingem şi noi, când, în timpul depunerii de coroane de la Monumentul Eroilor, reprezentantul Batalionului 33 Vănători de munte „Posada” care a prezentat momentul, a anunţat că întreaga organizaţie  PNL din Curtea-de-Argeş, în fruntel cu vice-primarul Costinel Vasilescu, a trecut la PDL, prilej cu care a şi depus o coroană mortuară.
-  Domnule vice-primar, ne puteţi spune ce v-a apucat?
- Sincer să vă spun, nici eu nu îmi explic. Eu am afirmat întotdeaună că organizaţia USL din Curtea de-Argeş este una dintre cele mai puternice de la noi din judeţ. Practic, suntem atât de puternici, încât personal nici nu mai văd rostul participării la alegerii. Este evident pentru toată lumea că am câştigat.
- Şi atunci de ce aţi făcut acest gest nebunesc?
- Mă pregăteam să vin la acest eveniment. Aveam conştiinţa celor ce se întâmplau, ştiam cine sunt, unde mă aflu, în ce zi a săptămânii mă găsesc, chiar şi cum mă cheamă ştiam. Dar, în momentul în care m-am întâlnit cu primarul Nini şi i-am văzut cravata, am simţit că mă ia cu ameţeli şi că îmi pierd uzul raţiunii. Am început să alerg pe străzi, întrebând în stânga şi în dreapta unde este sediul PDL.
- Domne, asta e ceva cu totul neobişnuit! Vă ştiam un om serios, cu capul pe umeri...
- Ei, vedeţi bine: mi l-am pierdut!

Unde a dispărut Arhiepiscopul Calinic? Specialişti în extrasenzorial fac dezvăluiri

Cu siguranţă, tot cravata violet a primarului Diaconu a fost cauza care explică şi absenţa Înalt Prea-Sfinţitului Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, Calinic, de la serviciul religios care a avut loc la Cimitirul Eroilor, dar şi de la Mănăstirea Argeşului, unde s-a depus o coroană de flori la mormintele regale, tot violete.
Întrebat fiind de această absenţă, primarul cu cravată paranormală a declarat următoarele:
- Eu l-am invitat pe Înalt Prea Sfinţitul, dar nu ştiu de ce nu a venit.
Echipa noastră de investigaţii a fenomenelor stranii a reuşit să ia legătura cu spiritul Meşterului Manolea, care, în exclusivitate, a spus următoarele lucruri:
- Înalt Prea-Sfinţitul este aici şi nu este. Aura sa este portocalie şi pluteşte deasupra noastră. Numai  cei care au capacităţi extrasenzoriale atestate prin carnetul de membru PDL pot să îi simtă prezenţa sa binecuvântătoare.
Dintr-un colţ de stradă, Fane Lăzăroiu începe să se agite, dând din mâini:
- Eu am. Eu am.
- Ce aveţi? Capacităţi extrasenzoriale?
- Ce e alea?
- Aşa, ceva neobişnuit.
- Nu, domne. Am carnet de partid.
- Şi ce faceţi cu el?
- Cum ce fac? Mă fac deputat.
- Cum deputat?
- Păi aşa cum aţi zis dumneavoastră: extrasenzorial.

Cetăţeanul turmentat ureză La Mulţi Ani primarului paranormal

În oraşul municipiu Curtea-de-Argeş s-a lăsat noaptea. Strada care străbate oraşul de la un capăt la altul este pustie. Doar un cetăţean înveselit de o ţuică fiartă strigă plin de entuziasm:
- La Mulţi Ani, dom’ primar! Mai aveţi fasole cu cârnaţi?
Violet Flăcăroiu, specialist în (par)anormalităţi

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea