Piteșteanul Adrian Cîrstea, cel care aduce în România jocul ”Coloniștii din Catan”, numit secretar de stat la Tineret și Sport

# Președintele USR Argeș și-a dat demisia din funcția de consilier județean

Adrian-Ștefan Cîrstea, președintele USR Argeș, a fost numit miercuri, 24 februarie, de premierul Florin Cîțu, secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial.

Piteșteanul este antreprenorul care aduce în România jocul ”Coloniștii din Catan”. Adrian Cârstea a fondat compania Ideal Board Games, care deţine licenţa pentru mai multe jocuri de societate în limba română. Printre jocurile pe care le vinde se numără versiunea în limba română a jocului „Coloniștii din Catan”, cu multiplele sale versiuni. Potrivit prezentării de pe site-ul USR Argeș, Cîrstea a absolvit Facultatea de Transporturi din Politehnica București, secția Tehnica Transporturilor.

„Astăzi ( 25 februarie n. red.) am preluat funcția de Secretar de Stat în Ministerul Tineretului și Sportului, participând și la audierile Comisiei parlamentare de resort, pe tema bugetului. Tot astăzi au fost trimise de către reprezentanții ministerului primele propuneri oficiale pentru Programul Național de Redresare și Reziliență, către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene”, a precizat Adrian Cîrstea, pe Facebook.

# Și-a dat demisia din funcția de consilier județean

În 2020, Adrian Cîrstea a candidat la președinția Consiliului Județean Argeș, unde a terminat pe locul trei, după Ion Mînzînă (PSD) și Emanuel Soare (PNL). În urma alegerilor locale din 2020, acesta a devenit consilier județean. A candidat și la alegerile parlamentare, fiind clasat pe locul doi pe lista USR PLUS Argeș la Camera Deputaților, însă nu a obținut mult doritul loc de parlamentar. În cele din urmă, la câteva luni de la alegeri, a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului. În urma numirii, președintele USR Argeș și-a dat demisia din funcția de consilier județean. În locul său, în CJ Argeș, urmează să depună jurământul de consilier județean Stelian Stana.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea