Notărița Ana Stan: „Nu voi abandona calitatea de consilier local și voi rămâne să lucrez în interesul piteștenilor”

PNL Argeș a transmis, săptămâna trecută, un comunicat de presă în care se preciza că Ana Stan a fost exclusă din partid. „Votul a fost secret și propunerea de excludere a fost adoptată cu 18 de voturi pentru (un vot a fost anulat), urmând să fie înaintată spre validare Biroului Politic Județean al PNL. Atitudinea doamnei Ana Stan față de organizație și atacurile lansate în spațiul public la adresa unor colegi, la adresa organizației municipale, din care face parte, cât și la adresa președintelui și a conducerii statutare a PNL au stat la baza propunerii de excludere”, se arată în comunicatul de presă emis de PNL Argeș.

Despre această situație, Ana Stan ne-a precizat: „Este adevărat că miercuri, 24 februarie, de Dragobete, la ceas de seară, o parte dintre membrii BPL- interimar Pitești, s-au reunit de urgență la un ordin venit probabil de la mai marii PNL, pentru a pune în aplicare înlăturarea subsemnatei din “preacinstitul și preacorectul” PNL Argeș. Am citit și eu comunicatul dat de BPL – interimar Pitești, în care se vorbește despre etică și morală, valori și principii și m-am amuzat copios. Personal, am înțeles demult că asumarea libertății de gândire și de exprimare, menținerea demnității și integrității morale, presupun întotdeauna plata unui preț care nu poate fi deloc mic și pe care eu întotdeauna am preferat să-l plătesc”.

 

„Voi apela la instanțele judecătorești, nu pentru a ramâne membru al PNL, ci doar pentru a nu-mi pierde calitatea de consilier local”

Ana Stan mai susține că nu va renunța la funcția de consilier local la Pitești și, dacă va fi cazul, chiar va apela la instanțele de judecată pentru a-și face dreptate.

„Calitatea de consilier local în actuala legislație este greu de luat la comanda partidului, și mă refer aici la prevederile unor decizii ale Curții Constituționale care au dezbătut acest subiect, de aceea eu nu voi abandona această calitate și voi rămâne să lucrez cu asiduitate și responsabilitate în interesul cetățenilor orașului Pitești indiferent de opțiunile lor politice. Dacă demersurile privind înlăturarea mea din PNL se vor materializa voi fi obligată să apelez la instanțele judecătorești, nu pentru a ramâne membru al PNL, ci doar pentru a nu-mi pierde calitatea de consilier local pe care am obținut-o datorită muncii și seriozității mele și nu datorită pozitiei pe lista acestui partid. Am chibzuit îndelung, în ultimele săptămâni, și am înțeles că decizia de a renunța la calitatea de consilier local nu dovedește maturitate politică din partea mea, întrucât mulți cetățeni au venit la vot și au votat PNL datorită faptului ca eu sunt membru al acestui partid. Pentru a nu-i dezamăgi am ales să rămân în continuare consilier local și să mă pun în slujba intereselor cetățenilor acestui oraș în care trăiesc și muncesc de peste 30 ani.

Pe mine personal, nu PNL m-a ajutat să ajung consilier local, ci datorită notorietății și credibilității mele PNL a reușit la alegerile locale din 2020 să obțină în plus 4 consilieri locali față de alegerile locale din 2016. Membrii PNL din BPL-interimar Pitești, să nu uite că la alegerile parlamentare din 2012, când eu am candidat singură împotriva colosului USL, am obținut în jur de 5.000 voturi și doar din cartierele Trivale, Centru și parte Exercițiu. Fac această precizare întrucât în momentul în care d-nul Sorin Apostoliceanu, fost membru PSD și fost viceprimar PSD, a fost adus și impus de d-nul Adrian Miuțescu drept candidat la Primăria Pitești, am avut intenția să părăsesc PNL și să candidez din poziția de independent la funcția de primar. Nu am făcut acest lucru, ci dimpotrivă am sprijinit noua echipa chiar dacă această situație neprevazută a fost destul de neplăcută”.

„În administrația locală, politica de partid nu are ce căuta!”

„Mă aflu acum în situația ideală pentru un consilier local, aceea de a da socoteala doar propriei conștiințe, de a slujii doar interesele cetățenilor așa cum m-am obligat prin jurământul depus în calitate de nou consilier local și pe care eu îl voi respecta cu sființenie. Voi continua să-mi îndeplinesc obligațiile stabilite de lege și să muncesc alături de toți consilierii locali care au înțeles că, în sala de ședințe a Consiliului Local, decizia de adoptare a proiectelor de hotărâre aflate în discuție va avea în vedere doar interesul cetățenilor orașului Pitești și nu interesele partidelor din rândul cărora provin. În administrația locală, politica de partid nu are ce căuta!”, a concluzionat consilierul local piteștean Ana Stan.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea