Școala Populară de Arte și Meserii Pitești - în proces cu Primăria Valea Danului

Școala Populară de Arte și Meserii Pitești a dat în judecată Primăria Valea Danului pentru  recuperarea sumei de 9.000 de lei. Totul ar fi plecat în urma cu câțiva ani, pe vremea când instituția era condusă de Gabriela Pendiuc, soția fostului primar al municipiului Pitești, Tudor Pendiuc. S-ar fi constatat faptul că  între Școala Populară de Arte și Meserii Secția Externă – Valea Danului (artă tradițională) și administrația locală nu a fost respectată  o clauză a unui contract, nefiind plătite o serie de facturi în valoare totală de 9.000 lei.

„Eu când am venit primar era doamna Pendiuc director al Școlii Populare. Dânsa a venit la mine și eu i-am spus că nu pot să fac asemenea plăți pentru că deja sunt prescrise…. Nu au fost parcurși toți pașii conform caietului de sarcini și contractului. A fost acțiune deschisă în instanță, dar a pierdut. A venit doamna director  Iagăr și a deschis din nou acțiune. A pierdut la prima instanță și cu siguranță o să piardă și la a două pentru că nu au dreptate. Noi nu avem cum să plătim pentru că încălcăm Legea.Vine Curtea de Conturi și ne impută acești bani”, a precizat Vasile Preda, primarul de la Valea Iașului.

 

Elena Iagăr, managerul Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, a înaintat cerere de chemare în judecată, în noiembrie 2019, împotriva Primăriei Valea Danului pentru obligarea pârâtei la plata sumei de 9.000 lei cu titlu de preț contractual neachitat/prejudiciu cauzat instituției. Dar Judecătoria Curtea de Argeș le-a respins acțiunea. „Admite excepţia lipsei calităţii procesual pasive a pârâtei, invocată de aceasta prin întâmpinare. Respinge cererea reclamantului ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesual pasivă. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în soluția pe scurt a instanței. În iulie 2020, a fost depusă, la aceeași instanță, o nouă cerere de chemare în judecată. Până în acest moment nu a fost dată vreo hotărâre a judecătorului. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 23 martie.

”Nu au plătit actele de școlarizare pentru elevii de la Secția Externă. Suntem obligați să îi dăm în judecată pentru că trebuie să recuperăm creanțele. (...) Sunt facturi mai vechi...  Așteptăm să se judece procesul și să se pronunțe instanța”, a precizat Elena Iagăr, managerul Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea