Deputatul Remus Mihalcea: „Medicina de urgenţă să fie făcută în unităţi medicale dotate corespunzător”

Proaspăt devenit parlamentar, pe listele PSD Argeș, doctorul Remus Mihalcea promite că va încerca reformarea sistemului medical, cu un plus de atenție pentru sistemul medical de urgențe

Remus Mihalcea: ”Spitalele de urgenţă pe care le avem, puţine pentru cât ar fi nevoie, nu sunt adaptate nevoilor reale şi, mai mult decât atât, nu tratează exclusiv urgenţe. În momentul de faţă, spitalele de urgenţă au 1000-1500 de paturi.

Costurile de întreţinere ale unui astfel de spital sunt enorme şi, mai mult, sunt nejustificate. Am analizat în detaliu situaţia spitalelor de urgenţă din ţară, al gradului lor de ocupare, şi am ajuns la concluzia că ar fi suficiente 500-600 de paturi pentru fiecare spital, în condiţiile în care spitalele ar fi eficiente, ar trata doar urgenţe şi ar fi proporţional distribuite pe suprafaţa ţării.

 

În mandatul meu de deputat şi membru al Comisiei de Sănătate, voi face tot ce stă în puterea mea pentru ca medicina de urgenţă să fie făcută în unităţi medicale dedicate, dotate corespunzător şi să existe, în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ, cel puţin un astfel de spital de urgenţă.”.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea