Se împlinesc 70 de termene în dosarul ”Cheresteaua”

# Instanța ar putea admite o expertiză tehnică în specialitatea fiscalitate

La  Tribunalul Argeș, se judecă, din anul 2016, dosarul cu greutate, supranumit ”Cheresteaua 1”. Lemnul, calculat ca prejudiciu, s-a dus de ceva vreme, dosarul, însă, este împotmolit... în descifrarea celebrelor protocoale, în lupta împotriva COVID 19 sau în cereri avocățești. Și, după cum se vede, nu sunt semne că se va termina curând. În plus, la ultimele termene, instanța a decis să amâne judecarea, ba din cauza lipsei martorilor, ba din cauza lipsei apărătorilor, ba pentru a judeca cereri suplimentare de probatorii.

Reamintim că în dosarul ”Cheresteaua 1”, alături de Ion Andrei, au fost trimişi în judecată membrii clanului ”Brânză”, angajaţi ai societății Andris și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului. În dosarul, pe fond, de la Tribunalul Argeș. Procurorii au arătat, în rechizitoriu, un adevărat măcel comis în pădurile din judeţ: 23.000 de copaci tăiaţi fără drept de pe o suprafaţă de 504 ha de teren forestier.

 

”În perioada 2008-2012, inculpatul Andrei Ion, administrator la firma SC ANDRIS SRL – societate având ca obiect de activitate tăierea și rindeluirea lemnului – a tăiat, fără drept,  26.833,77 metri cubi de masă lemnoasă, cu o valoare de 4.561.740,9 lei, de pe o suprafață de cca. 504 ha terenuri forestiere situate în zonele montane arondate comunelor Arefu, Nucșoara și Lerești”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Ar putea fi admisă o expertiză tehnică în specialitatea fiscalitate

Se pare că sumele imputate nu sunt lămurite destul, pentru că, la ultimul termen, în 23 februarie a.c., instanța ”Amână pronunțarea la data de 10.03.2021 asupra cererii de sesizare a CCR și asupra cererii privind efectuarea unei expertize tehnice judiciare în specialitatea fiscalitate, formulate de inculpații SC ANDRIS SRL și Andrei Ion, prin apărător. Pronunţată în ședința publică, azi, 23.02.2021, la Tribunalul Argeş - Secţia Penală.” Reamintim că dosarul împlinește frumoase vârste: 70 de termene, pe 1 aprilie (nu e păcăleală!) face 5 ani și are 16 inculpați – persoane fizice sau firme - care sunt judecați pentru evaziune fiscală.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea