Proiectul de reabilitare a Cetății Poenari a ajuns la Ministerul Fondurilor Europene

# Se semnează actul adițional la contractul de finanțare

Proiectul de reabilitare și conservare a Cetății Poenari a ajuns la Ministerul Fondurilor Europene, unde urmează, în perioada următoare, să se semneze actul adițional la contractul de finanțare ca urmare a faptului că au crescut cheltuielile neeligibile și s-au modificat termenii de realizare a investiției.

După ce documentele vor fi semnate, CJ Argeș va scoate proiectul la licitație, pe SEAP.  Valoarea totală a obiectivului este de 23.262.100,85 lei (din care 13.614.534,95 lei - contribuția Consiliului Județean Argeș și 9.647.565,90 lei - fonduri europene). Să sperăm că a treia oară va fi cu noroc!

 

„Este dat actul adițional la Ministerul Fondurilor Europene. A trecut de toate etapele. Așteptăm, din moment în moment, să se semneze documentația ca să lansăm achiziția publică. Când se semnează adiționalul dăm drumul. Ar fi cam o săptămână, maxim două săptămâni până când se va semna adiționalul la contractul de finanțare”, a precizat Sorin Ivașcu, directorul executiv al CJ Argeș.

Față de proiectul inițial, contribuția CJ Argeș a crescut de peste 14 ori

Amintim că primul contract de finanțare pentru proiectul Cetății Poenari a fost semnat pe 14 martie 2018, valoarea totală fiind de 10.772.936,09 lei milioane de lei (cheltuieli neeligibile - 928.479,65 lei). Din nefericire, contractul a fost reziliat după ce societatea declarată câștigătoare nu a depus garanția de bună execuție. Procedura a fost reluată, doar că licitația a fost anulată de comisia de evaluare, în octombrie 2019, pentru că singura ofertă depusă a fost apreciată ca inacceptabilă sau neconformă. Ținând cont de faptul că DALI pentru obiectivul de investiţii “Conservarea și Consolidarea Cetății Poenari Argeș” a fost realizată în septembrie 2016 și Certificatul de urbanism a expirat în data de 10.11.2019, s-a impus actualizarea acestei documentații. Astfel, valoarea totală a proiectului a crescut la suma de 23.262.100,85 lei (cu TVA), față de suma inițială de 10.772.936,09 lei (cu TVA). Mai precis, la patru ani de la proiectul inițial, cheltuielile neeligibile au crescut de peste 14 ori.

A.V.



Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea