Consilierii județeni liberali au votat împotriva unui proiect de hotărâre pentru că nu și-au verificat... e-mail-ul

Consilierii județeni liberali au uitat să facă o propunere pentru Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Argeș din motivul că nu și-au verificat poșta electronică. Da, citiți bine! Deși, CJ Argeș a trimis o adresă, pe e-mail, încă din noiembrie, către PNL Argeș, privind nominalizarea unui reprezentant în acest Consiliu de Administrație,  liberalii nu au făcut nicio propunere. Așa se face, că în ședința ordinară Consiliului Județean Argeș, liberalii au constatat că

la proiectul de hotărâre privind desemnarea reprezentantului CJ Argeș în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Argeș, nu au nicio propunere, fiind desemnat doar dr. Viorel Enache, de la PSD Argeș, cel care a reprezentat instituția și în mandatul trecut.

 

„Prin adresa nr. 497 din 13.01.2021, Partidul Social Democrat-Filiala Argeș a propus desemnarea domnului dr. Valentin Viorel Enache ca reprezentant al Consiliului Județean Argeș în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Argeș. Menționăm că celelalte partide nu au transmis nicio propunere”, se menționa în raportul întocmit de reprezentanții CJ Argeș.

Astfel, la discuțiile privind acest punct de pe ordinea de zi, Grupul PNL a solicitat retragerea lui. Ion Mînzînă a supus spre vot acest lucru, fiind respins de către consilierii județeni PSD și PRO România. În cele din urmă, proiectul de hotărâre a fost votat cu 19 voturi ”pentru” și 14 voturi ”împotrivă”. Au votat împotriva proiectului consilierii județeni PNL și USR PLUS: Mihail-Dorin Bărbuceanu, Bogdan Angelin David, Emilian David, Valentin Ion Deaconescu, Cosmin Constantin Ghiță, George Dan Giuclea, Ion Iana,Ion Ilie, Marius Florentin Popa, Marius Dorel Postelnicescu, Narcis Ionuț Sofianu, Alexandru Mihai Ștefan, Manuel Tică, Cristian George Zidaru.

Liberalii au fost ironizați de președintele Ion Mînzînă: „Tot acolo vom ajunge, puteți invoca orice lucru!”

În cele din urmă vă prezentăm stenograma acestor discuții, purtate doar de dragul de a se spune ceva, mai ales că liberalii și useriștii nu au majoritate. Chiar dacă aveau un reprezentant pentru Consiliul de Administrație al CAS Argeș, în urma votului situația ar fi fost exact la fel. Adică tot dr. Enache ar fi fost desemnat!

„Dl consilier județean Marius-Dorel Postelnicescu:

- Noi, Grupul PNL, am propus să retrageți acest punct pentru că din punct de vedere al corespondenței între PNL și consiliul județean nu am primit adresa privind nominalizarea unui reprezentant al nostru.

Dl președinte Ion Mînzînă:

- Domnule Postelnicescu, cu tot respectul, au fost trimise din luna noiembrie. Cred că în una din primele ședințe ale consiliului județean, în formă completă, am semnat și retragerea de pe ordinea de zi a acestui punct, la solicitarea dumneavoastră. Corespondența am purtat-o din luna noiembrie. Ca să vedeți că suntem deschiși la lucrul acesta, nu facem altceva decât să punem bețe în roate. Documentele vă stau la dispoziție, la nivelul consiliului județean, știu că dumneavoastră, personal, ați trecut printr-o perioadă mai grea. Și eu și dumneavoastră suntem printre cei fericiți care am străbătut cu bine aceasta perioadă grea, dar știți cum este, viața nu stă în loc pentru că cineva, la un moment dat, nu a luat la cunoștință de o situație dată. Eu îi întreb pe colegi, dacă sunt de accord, putem retrage de pe ordinea de zi lucrul acesta.

Dl consilier județean Florentin-Marius Popa:

- Dacă îmi permiteți, domnule președinte, a existat o eroare din punct de vedere tehnic, să zic așa, pentru că nu s–a folosit adresa de email uzuală de pe care noi comunicăm cu consiliul județean. Acea adresă de desemnare a reprezentantului în consiliul de administrație al Casei de Asigurări de Sănătate a fost trimisă pe altă adresă de email pe care noi nu o folosim și nu aveam cum să deschidem acea adresă.

Dl președinte Ion Mînzînă:

- Domnule Popa, este adresa dumneavoastră oficială, dar încă o dată vă spun, dacă dumneavostră doriți, tot acolo vom ajunge, puteți invoca orice lucru, dar faptul că n-am fost deschiși discuțiilor, nu suportă argument din partea dumneavoastră. Sigur că ați străbătut perioade grele, abia abia acum câteva zile am aflat de existența unui lider din partea dumneavoastră, dar nu putem să ținem timpul în loc pentru că adresa de comunicare a fost alta. Consiliul județean este deschis consilierilor județeni, discuțiile pot fi purtate de conducerea consiliul județean, încă o dată spun, decizia trebuie să aparțină consilierilor, daca sunteți de acord cu colegii, o putem amâna, dar asta o facem numai și numai din dorința de a vă arata încă o dată că suntem deschiși discuțiilor, cu argumente de tipul acesta nu putem merge mai departe.

Dl consilier județean Cristian Zidaru:

- Consilierii USR-PLUS sunt de acord cu amânarea proiectului.

Dl Președinte Ion Mînzînă:

- Am înțeles. Consilierii PNL sunt de acord? (Consilerii PNL au răspuns că sunt de acord) Bun. Cine este împotriva amânării acestui punct de pe ordinea de zi?

Dl vicepreședinte Marius Florinel Nicolaescu:

- Eu sunt împotriva amânării.

Dl consilier județean Marius Pîrvu:

- Și eu împotrivă.

Dl Președinte Ion Mînzînă:

- Se menține pe ordinea de zi - privind desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Argeș în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Argeș...”, se arată în procesul verbal al ședinței CJ Argeș.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea