Ion Mînzînă: „Voi propune ca salarizarea membrilor ATOP să reprezinte 0,01% din salariul președintelui”

# Decizie fără precedent, la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică! # În prezent, indemnizația este 10% din salariul lunar al președintelui CJ Argeș # De la 1080 de lei la 1 leu, pe ședință!!!

Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, va lua o măsură drastică în ceea ce privește modul în care erau plătiți membri Autorității Teritoriale de Ordine Publică. Și asta după ce PSD-ul nu a reușit să obțină și locurile PNL-ului în cadrul ei, ca urmare a faptului că în Codul Administrativ este stipulat că numărul consilierilor județeni din ATOP este stabilit în funcție de configurația politică rezultată la ultimele alegeri locale.

Astfel, va fi luată o decizie fără precedent! Indemnizația membrilor în ATOP urmează să scadă de la 10% din salariul președintelui CJ Argeș, așa cum era stabilită în prezent, la doar… 0,01%. În acest fel, dacă se va ține de cuvânt, Mînzînă pune stop discuțiile fără sfârșit pe această temă. Drept urmare, la ședință ordinară a CJ Argeș, din 25 februarie, a fost scos, de pe ordinea de zi, proiectul privind desemnarea a șase consilieri județeni ca membri ai ATOP. Motivul? Ca la ședința din luna martie să se stabilească indemnizația membrilor acestui organism la 0,01% din salariul președintelui Consiliului Județean (1 leu!!!).

 

Mînzînă: „Voi propune ca toate locurile PSD-ului să fie repartizate celorlalte grupuri”

„Ca urmare a deciziilor luate la nivelul comisiei trebuie să rediscutăm această problemă. Eu știu că prezența consilierilor în ATOP este una voluntară, oamenii vor să facă treabă, nimeni nu urmărește o latură materială. Voi propune la următoarea ședință ca salarizarea membrilor ATOP să reprezinte 0,01% din salariul președintelui pentru că avem foarte mulți consilieri care fac parte din comisii, din consilii de conducere, fără să fie remunerați. Lucrul acesta mă face să cred  că, la un moment dat, putem da dovadă de mai multă solidaritate și voi propune chiar grupului PSD, condus de dl Nicolaescu, ca toate locurile PSD-ului să fie repartizate celorlalte grupuri care doresc să aibă membri la nivelul ATOP-ului. Deci, propun amânarea acestui proiect de pe ordinea de zi. Am suportat foarte multe comentarii, inclusiv trimiterea unor reclamații la nivelul Institutului Prefectului. E foarte bine, suntem pentru legalitate!”, a precizat președintele Ion Mînzînă, la ultima ședință a CJ Argeș.

În ceea ce privește pe liberali, aceștia așteaptă proiectul final. „Așteptăm cu interes noul proiect pe care dl Mînzînă îl va propune în luna martie. Sper să fie benefic pentru argeșeni. (…)  Nu știu dacă chiar trebuie să fie o sumă, chiar și modică, sau a fost doar o vorbă aruncată la mișto… Trebuie văzut și ceilalți membri care fac parte din ATOP, de la Poliție, Jandarmerie, ISU etc. cum vor fi remunerați. Așteptăm proiectul!”,a precizat liberalul Marius Postelnicescu.

Pentru cei care nu știu, precizăm că Autoritatea Teritorială de Ordine Publică este un organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care funcţionează pe lângă Consiliul Judeţean Argeş şi prin activitatea sa asigură reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică. Această Autoritate reuneşte reprezentanţi ai Consiliului Județean, ai Instituției Prefectului, Poliţiei Județene,  Jandarmeriei, ISU Argeș, Poliției Locale Pitești şi ai societăţii civile şi are drept scop evaluarea şi combaterea fenomenelor antisociale. Până acum, activitatea respectivă nu s-a remarcat prin nimic notabil. Conform hotărârii nr.39 din 25.08.2016 a Consiliului Judeţean Argeş,  indemnizația de ședință a membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică Argeș era 10% din indemnizația lunară a președintelui Consiliului Județean Argeș.

Șase consilieri județeni în cadrul ATOP

Înainte de a fi scos de pe ordinea de zi,  se stabilise ca în cadrul ATOP să facă parte șase consilieri județeni, în funcție de configurația politică rezultată la ultimele alegeri locale: trei de la PSD, doi de la PNL și unul de la USR PLUS. Au fost stabiliți următorii, potrivit adreselor primite de la partidele politice: Enache Viorel Valentin, Pîrvu Marius,  Popa Cristina – consilieri județeni PSD ; Bărbuceanu Mihail Dorin și Popa Florentin Marius - consilieri județeni PNL, Ghiță Cosmin - consilier județean USR PLUS. Urmează ca în ședința viitoare de CJ Argeș să fie readus acest proiect pe ordinea de zi, cu ”mici” modificări, una dintre ele fiind reducerea indemnizațiilor membrilor ATOP la 0,01%, conform celor precizate de președintele Ion Mînzînă.

Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea