Un bărbat din Ștefănești a amenințat că își dă foc în cimitirul din localitate

 

Un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din Ștefănești a amenințat că își va da foc, în cimitirul din localitate. Acesta este nemulțumit de modul în care se va extinde cimitirul.

„În ziua de 3 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au fost sesizați cu privire la faptul că, un bărbat de 60 de ani, din Ștefănești, este în cimitirul din localitate, unde amenință cu autoincendierea, nemulțumit fiind de extinderea cimitirului.

Imediat, la fața locului s-au deplasat echipaje de polițiști și șeful Poliției Orașului Ștefănești, pentru luarea primelor măsuri. De asemenea, a fost alertat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș, care a trimis în zonă un echipaj”, informează IPJ Argeș.

 

 

 

La fața locului, s-au deplasat adjunctul inspectorului șef din cadrul IPJ Argeș, șeful Serviciului Ordine Publică, dar și o echipă din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, în vederea detensionării situației. În cele din urmă, bărbatul a fost imobilizat, fiind în prezent în custodia politistilor.

Desfășurarea evenimentului:

"Apelul a fost la 112, în jurul orei 09.15. Nu a fost preluat de dispeceratul IPJ Argeș, întrucât apelatul a închis. Bărbatul a fost imobilizat în jurul orei 10.15, conform procedurilor în vigoare, fără a fi folosite cătușe. Ulterior a cooperat cu forțele de ordine.

Conform Legii nr. 192 din 25 octombrie 2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice - Polițistul este îndreptățit să utilizeze cătușe sau alte mijloace de imobilizare în scopul împiedicării sau neutralizării acțiunilor violente ale oricărei persoane... în scopul prevenirii autovătămării persoanei ori apariției unei stări de pericol la adresa vieții, sănătății sau integrității corporale a polițistului sau a altei persoane.

Persoana era în pericol să își facă rău. La fața locului a fost trimisă și o grupă SAS, preventiv, pentru a putea interveni în cazul în care situația degenera. Au existat, încă din primele momente, doi negociatori (unul dintre aceștia făcând parte din grupa SAS)." - precizează Inspectoratul de Poliție al județului Argeș.

Foto: ziare.com

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea