Peste 1500 de calculatoare noi pentru elevii din Argeș

O veste bună pentru învățământul din Argeș: au sosit, la Inspectorat, 1556 de laptopuri pentru școlile și elevii din județ. Acestea au fost achiziționate în cadrul programului ROSE, derulat cu fonduri europene nerambursabile. De asemenea, sunt așteptate cca. 1000 de table interactive. Alături de calculatoare, toate echipamentele vor duce la ridicarea calității actului de învățare din Argeș. Desigur, majoritatea vor merge către școlile din zonele rurale defavorizate, însă numărul este suficient de mare cât să ajungă acolo unde este nevoie.

 

Crește, de asemenea, numărul de cereri venite din partea părinților pentru ore remediale, fiind înregistrate circa 8000 de solicitări. Nu s-a stabilit, încă, în ce configurație vor fi acestea.
Liliana Murguleț. inspector școlar general: „Deciziile, în această privință, vor fi luate până la sfârșitul lunii curente. Desigur, cele mai multe cereri vizează materiile de bază și nu au, neapărat, în spate, deficiențe ale sistemului on-line. Sunt elevi aflați în ani de examen, care își doresc completarea cunoștințelor la materiile la care vor fi testați, sunt elevi din clasele mici, unde prezența fizică a unui îndrumător este mai necesară. Exemplele pot continua. Ne aplecăm cu atenție asupra fiecăreia”.
Dumitru Deonise, președintele Federației Naționale a Asociației Părinților, filiala Argeș, pentru învățământ preuniversitar: „Nu avem sesizări, din partea părinților, pentru lipsa de tablete necesare desfășurării învățământului online. Din punctul nostru de vedere, actul de învățământ, în sistem online, s-a desfășurat în bune condiții. Desigur, sperăm ca, de acum înainte, elevii să poată participa din bancă la ore, alături de profesori”.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea