Emilia Mateescu, noul prefect al județului, a executat Consiliul Județean Argeș

# Administrația județeană, obligată să plătească suma de 66.000 de lei

Între conducerea Consiliului Județean Argeș și noul prefect, Emilia Mateescu, există mai multe mici divergențe. Acest lucru face mult mai interesant modul în care vor colabora cele două instituții. Amintim că în 2015, Emilia Mateescu a participat la concursul organizat de administrația județeană pentru ocuparea funcției de secretar general al județului Argeș. Așa cum era de așteptat, ținând cont că nu era chiar pe placul conducerii CJ Argeș, aceasta nu a câștigat concursul, dar a contestat, însă fără rezultat, modul în care au fost redactate subiectele de către comisia de examen care ar fi strecurat, printre cele trei subiecte de specialitate, unul care făcea referire la o lege abrogată.

Ca o coincidență, câțiva ani mai târziu, în 2020, Emilia Mateescu  a ajuns să execute CJ Argeș la cererea creditorului  - Viorel Badea, directorul executiv de la Evidența Persoanelor, care avea de recuperat de la administrația județeană o sumă de bani câștigată în instanță. Acesta a trimis executorului judecătoresc titlul executoriu și o cerere de executare cerând în instanță încuviințarea executării silite.

 

CJ Argeș - executat silit cu suma de 66.000 de lei

Pe 25 septembrie 2019, Viorel Badea a câștigat prin hotărâre definitivă, la Curtea de Apel Alba Iulia, anularea Hotărârii Consiliului Judeţean Argeş nr. 187/27.07.2017 privind suspendarea raportului său de serviciu ca director executiv. Instanța a menținut atunci hotărârea Tribunalului Sibiu de obligare a pârâţilor „la plata despăgubirilor reprezentând drepturile salariale datorate reclamantului, începând cu data de 13.09.2017, actualizate cu rata inflaţiei”. Cum nu și-a primit banii, conform hotărârii instanței, directorul executiv de la DGEP Argeș a trecut la executarea silită. Cererea sa a fost admisă de Judecătoria Pitești pe 1 aprilie 2020: „Admite cererea. Încuviinţează executarea silită. Fără cale de atac”. CJ Argeș a făcut contestație la executare. Instanța le-a respins cererea pe 18 noiembrie 2020.
„Respinge contestaţia la executare, ca neîntemeiată. Obligă contestatorii la plata către intimat a sumei de 1500 lei cheltuieli de judecată(onorariu avocat)”, se arată în hotărârea Judecătoriei Pitești. Iar Consiliul Județean Argeș a fost bun de plată, plătind din banii argeșenilor suma de 66.000 de lei, din care aproximativ 6.000 de lei au reprezentat numai cheltuielile de executare.

Viorel Badea ar putea primi alte despăgubiri din partea CJ Argeș

Conflictul dintre Viorel Badea, directorul executiv de la Evidența Persoanelor, și conducerea Consiliului Județean Argeș, este unul cunoscut, acest caz fiind prezentat pe larg în săptămânalul „Atitudine în Argeș”. Amintim că pe 18 noiembrie 2020, Tribunalul Sibiu s-a pronunțat, în primă instanță, în acest dosar. Concluziile magistraților sunt că Viorel Badea a fost destituit abuziv de Consiliul Județean. Drept urmare, administrația județeană a fost obligată la plata unor despăgubiri pentru perioada în care acesta a fost dat afară din instituție, dar și a unor daune morale în valoare de 10.000 lei, respectiv a cheltuielilor de judecată. CJ Argeş a fost obligat și la publicarea hotărârii judecătoreşti pe site. Hotărârea instanței nu este definitivă! Ea încă nu a fost atacată cu apel, fiind așteptată în acest sens motivarea instanței.
„Admite în parte acțiunea formulată de reclamantul Badea Viorel – Marian, în contradictoriu cu pârâtii Consiliul Judeţean Argeş, Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Manu Dan-Constantin, Secretarul judeţului Argeş, Voica Ionel si Comisia de disciplină din cadrul Consiliului Judeţean Argeş, și, în consecință: Dispune anularea Hotărârilor Consiliului Judeţean Argeş nr. 111 din 12.04.2018 și nr. 112 din 12.04.2018 precum și a Raportului de evaluare a performanţelor profesionale pentru perioada 01.01.2017-12.09.2017 din data de 31.01.2018 . Dispune reintegrarea reclamantului în funcția detinuta anterior emiterii HCJ 112/2018 si obligarea pârâtului Consiliul Judetean Arges la plata despăgubirilor egale cu salariile majorate şi reactualizate cu rata inflaţiei, drepturi calculate de la data de 23.04.2018 şi până la reintegrarea efectivă în funcţia deţinută, precum şi toate drepturile şi sporurile legale cuvenite;  Obliga pârâţii, în solidar, la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de despăgubiri - daune morale. Obliga pârâtul Consiliul Judeţean Argeş la publicarea hotărârii judecătoreşti pe site-ul acestuia, în imediata continuare a actelor administrative sancţionatorii şi menţinerea acesteia pe toată durata afişări H.CJ. Argeş nr. 111 şi H.CJ. Argeş nr. 112 din 12.04.2018. ”, se arată în Hotărârea Tribunalului Sibiu.
Dan Manu, fostul președinte al CJ Argeș și secretarul Ionel Voica au fost obligați și la plata unor cheltuieli de judecată.
„Obliga pârâţii Consiliul Judeţean Argeş, Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, MANU Dan-Constantin, Secretarul judeţului Argeş, Voica Ionel la plata către reclamant a sumei de 10.459 lei cheltuieli de judecată, respectiv 8.000 lei Consiliul Judeţean Argeş și câte 1.229 lei ceilalti 2 pârâți. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare și care se depune la Tribunalul Sibiu sub sancțiunea nulității”, se mai arată în hotărârea Tribunalului Sibiu.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea