Omul de afaceri Nicolae Ivănescu - condamnat pentru ucidere din culpă

Vești proaste pentru omul de afaceri Nicolae Ivănescu. Pe 18 februarie, argeșeanul a fost condamnat, în primă instanță, la Judecătoria Pitești la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
Nicolae Ivănescu a fost trimis în judecată, în iunie 2019, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru ucidere din culpă. Acesta a fost cercetat în urma unui accident rutier petrecut pe 14 aprilie 2015 în Pitești, pe Calea Bucureşti. Aflat în maşina personală, un SUV negru, Ivănescu a lovit cu autoturismul un pieton, în zona Pieţei Ceair.

La început a părut un accident uşor, pietonul refuzând transportul la spital pentru un control amănunţit. Pe parcursul aceleași zile, după câteva ore, situația victimei s-a agravat și a fost dus de urgență la spital. Bărbatul a murit la 10 zile de la producerea accidentului.

 

Ivănescu a contestat decizia instanței

Judecătoria Pitești l-a condamnat pe Nicolae Ivănescu la 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare. Hotărârea instanței nu este definitivă, ea fiind deja atacată cu apel de inculpat.
„În baza art. 396 alin. 1 şi alin. 2 C.pr. pen, condamnă pe inculpatul, I.N. la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 1 şi 2 C.pen. În baza art. 67 alin. (1) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.p., respectiv: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. În baza art. 65 alin.1 C.pen., aplică inculpatului pe durata executării pedepsei principale, pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b C.p., respectiv: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În temeiul art. 91 C.pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale de 2 ani închisoare, precum şi a pedepsei accesorii, iar în temeiul art. 92 alin. 1 C.p. fixează termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. (...) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţa publică, azi data de 18.02.2021”, se arată în hotărârea Judecătoriei Pitești.
„Potrivit art. 93 alin. 3 C.pen., în termenul de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, respectiv în cadrul Primăriei mun. Piteşti, ori în cadrul Muzeului Judeţean Argeş”, se mai arată în hotărârea instanței.
Menționăm că decizia instanței nu este definitivă.

Familia victimei va primi daune

Conform hotărârii Judecătoriei Pitești, Nicolae Ivănescu este obligat să achite doar către stat suma de 3200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. În schimb, restul daunelor vor fi plătite de partea responsabilă civilmente - SC Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA, asigurătorul șoferului vinovat.
Firma de asigurări va trebui să plătească familiei victimei 10.050 cheltuieli judiciare, 12.000 lei daune materiale și 50.000 de euro cu titlu de daune morale și către Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti suma de 19.667,97 lei, reprezentând cheltuieli ocazionate de serviciile de asistenţă medicală acordate persoanei vătămate.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea