ÎPS Calinic a sfințit piatra de temelie la o biserică ridicată în memoria victimelor Experimentului Piteşti

Marți, 9 martie, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie la paraclisul construit în sediul fostului Penitenciar din municipiul Pitești. Totodată a fost marcată și Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din Perioada 1944-1989 în România. Cu această ocazie, Ierahul Argeșean a săvârșit slujba parastasului pentru toți cei care au îndurat torturi cumplite din partea regimului ostil. În prezența membrilor Asociației Fostilor Deținuți Politici – filiala Pitești, precum și a reprezentanților Fundației ”Memorialul Închisoarea Pitești”, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a

sfințit piatra de temelie și a așezat crucea pentru noul Paraclis Arhiepiscopal cu hramul ”Sf. 40 de Mucenici din Sevastia”. Acesta urmează a se construi în curtea fostului Penitenciar în amintirea deținuților care au suferit în acest loc. Responsabil pentru buna desfășurare a acesor lucrări a fost desemnat părintele Cosmin Ionuț Miloiu, care slujește în prezent la paraclisul construit în clădirea închisorii.
După acest moment deosebit, Chiriarhul Eparhiei s-a deplasat la Monumentul dedicat victimelor de la Închisoarea Pitești, aflat pe bulevardul central al orașului, unde au fost rostite rugăciuni în memoria celor adormiți.
Crunta închisoare construită între 1937-1941 a funcționat ca Penitenciar până în anul 1977. În cadrul evenimentului de astăzi, cei prezenți au avut ocazia să afle care erau metodele de tortură folosite de Securitate asupra celor care au îndrăznit să se opună ideologiei comuniste și să vadă condițiile în care au trăit deținuții.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea