Un deputat de Argeș dorește introducerea aspretelui pe lista UNESCO

Un deputat argeșean vrea să introducă aspretele, peştele fosilă vie - vechi de 65 de milioane de ani,  pe lista UNESCO și declararea acestuia ca patrimoniu material al umanității. Este inițiativa deputatului de argeș Mircia Chelaru (din partea AUR), membru al Comisiei permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

„Pe teritoriul Argeșului trăiește cea mai veche fosilă vie, 65 de milioane de ani vechime, aspretele. Ca membru al Comisiei Unesco am informat Comisia de acest subiect. Pe Mihai Weber, președintele comisiei, l-am sensibilizat și îl vom aduce aici. (...) Tot în sala asta, acum câțiva ani, am creat prin intermediul societății civile, asociația Natura, Aspretele și Brăduleț XXI, gândind în perspectiva timpului care vine. Aspretele este unica fosilă vie a umanității... Dacă acest lucru va intra sub patrimoniul UNESCO și va deveni un obiect de studiu al academiilor, al biologiilor lumii, nu facem din Argeș un punct care să pulseze pe harta științifică a lumii? Nu ne trebuie decât inteligență, voință, concentrarea efortului și să ducem lucrurile până la capăt. Intenționez să fiu aici mereu cot la cot cu autoritățile locale, politice-administrative și științifice care să producă integral... Lansez un apel al lucrului împreună”, a precizat deputatul Mircia Chelaru.
Aspretele este considerat unul dintre cei mai rari pești din Europa și este o fosilă vie, cu o vechime de peste 65 de milioane de ani, fiind protejat prin lege, întrucât specia a fost clasificată drept specie critic periclitată.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea