Noul prefect face nefăcutele prefecților anteriori: intră în zona minată a fondului funciar și a exproprierilor pentru autostradă

# Avem, în sfârșit, și altceva decât depuneri de coroane și Coronavirus la Prefectură

Venirea unui nou prefect este încărcată, de ani buni, de așteptări și speranțe. Nominalizările ultimului deceniu s-au însumat într-un punct comun: lipsa de interes sau necunoașterea fondului funciar, cu probleme amânate, unele de trei decenii, de la Revoluție.
Emilia Mateescu are, însă, un atu: vine dintr-o

 

zonă unde a trebuit să își producă, singură, pâinea, nu a așteptat, cu cardul în mână, ziua de leafă. Ca executor, a fost obligată să relaționeze cu acest tip de probleme, așa încât faptul că a început descâlcirea lor nu vine decât să confirme că avem, în sfârșit, și altceva decât depuneri de coroane la Prefectură.
Emilia Mateescu, prefect:
”1. Am avut o întrunire de lucru cu primarii comunelor Bascov, Merișani, Băiculești, mai mulți reprezentanți ai municipiilor Pitești, Curtea de Argeș și conducerea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Argeș. Am căutat împreună soluții juridice pentru deblocarea unor sincope apărute în cadrul lucrărilor la Autostrada Sibiu-Pitești-Secțiunea 5 județul Argeș.
Pentru că proiectele de infrastructură pe care românii le așteptă de 30 de ani nu trebuie să mai bată pasul pe loc!
2. La ședința de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență am hotărât aprobarea și înaintarea către Guvernul României a solicitării de acordare a despăgubirilor pentru comuna Valea Danului lovită de alunecări de teren... acum câteva zile.
Suntem alături de cetățenii afectați și susținem revenirea la normalitate.
Totodată, am solicitat Inspectoratului pentru situații de Urgență să verifice situația de fapt privind respectarea normelor de prevenire a incendiilor în clădirea în care funcționează Instituția Prefectului județului Argeș.”

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea