Anchetă la Serviciul de Ambulanță Argeș. Se verifică servicii de reparare și întreținere a autovehiculelor, în valoare de aproape 4 milioane de lei

A fost agitație mare la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș, miercuri, 10 martie, când angajații s-au trezit dis-de-dimineață cu mascații la ușă. Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș au desfășurat o percheziție în cadrul instituției, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în declarații.
Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2018 – 2020, angajații din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, împreună cu reprezentanți ai unor societăți comerciale din domeniul reparațiilor auto, ar fi obținut foloase

materiale din decontarea de operațiuni nereale, în cadrul procesului de reparație și întreținere al autoturismelor din parcul auto al instituției, prin încheierea unor contracte de achiziţie publică. Se pare că nu a contat deloc faptul că multe dintre autospecialele care intrau în reparație aveau peste 5 ani de vechime, în timp ce altele ajungeau și la 11 ani vechime, cu aproape 1 milion de kilometri la bord, și că ar fi putut avea loc o tragedie dacă autospecialele nu erau reparate cum trebuie. Amintim că în decembrie 2018, o ambulanță a explodat, la Substația Costești, din cadrul Serviciul de Ambulanță Argeș, fiind distrusă complet.

 

Sunt verificate servicii de reparare și întreținere a autovehiculelor în valoare de aproape 4 milioane de lei

Totul ar fi plecat după ce SJA Argeș a scos la licitație un contract privind „Servicii de reparare și întreținere a autovehiculelor și echipamentelor conexe ale acestora și piese și accesorii pentru autovehicule și motoare de autovehicule”. Contractul a fost atribuit pe loturi, după marca mașinilor, fiind declarate mai multe firme câștigătoare. Suma serviciilor contractate de firmele vizate de anchetatori ar fi de aproximativ 4.000.000 de lei.
Urmează ca oamenii legii să stabilească câte dintre serviciile de reparare și întreținere a ambulanțelor au fost realizate, în acest fel urmând a fi stabilit și prejudiciul.  Va fi un volum uriaș de lucru, urmând a fi verificată fiecare reparație în parte.

Bunuri şi bani în valoare de 350.000 lei – descoperite la locuința unui angajat de la SAJ Argeș

Angajați ai Ambulanței Argeș sunt suspectați că au decontat, printr-un aranjament cu reprezentanții a două service-uri, operațiuni fictive.Polițiștii argeșeni au desfășurat opt percheziții în total, dintre care 5 la Piteşti, una la Mărăcineni şi 3 la Câmpulung.
Una dintre descinderi a avut loc și la locuința unui şef de birou din cadrul SJA, responsabil cu achiziţiile. În urma cercetărilor, oamenii legii au decis extinderea cercetării penale împotriva acestuia, sub acuzaţia de fals în declaraţii. Asta după ce anchetatorii au descoperit bunuri şi bani în valoare de 350.000 lei pe care funcţionarul nu le putea justifica şi nici nu le avea trecute în declaraţia de avere. Surse judiciare ne-au precizat că la locuința acestuia, oamenii legii au găsit între 30.000-40.000 de lei, 10.000 euro, bijuterii din aur şi două ATV-uri al căror preţ este de peste 15.000 de euro bucata, bunuri care ar fi fost achiziționate cu bani numerar de către angajatul de la SAJ.
O sumă mare de bani a fost găsită şi la locuinţa unuia dintre patronii de service, vizaţi de anchetă. Oamenii legii au descoperit la casa acestuia, din Câmpulung, suma de 60.000 lei. De asemenea, tot la acesta au fost depistate 8 pliculeţe cu prafuri albe despre care se crede că sunt droguri.

Au fost audiate persoane pe parcursul întregii zile

Pe lângă cei doi afaceriști vizați de anchetă, au fost conduși, miercuri – 10 martie, la sediul poliției pentru audieri și mai mulți angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță. Audierile au durat până seara târziu. A fost audiată și Luminița Paul, managerul general al SJA Argeș.  „În calitate de reprezentant legal al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Argeş, astăzi (n.r. 10 martie) am predat organelor de cercetare penală mai multe documente ce stau la baza derulării unor contracte de achiziţie publică iniţiate din anul 2018 (când nu ocupam eu această funcţie), asupra cărora există suspiciuni de abatere de la legalitate. Salut pe această cale demersul instituţiilor statului care îşi fac datoria. Sunt deschisă total colaborării cu acestea şi vă asigur că acest eveniment nu afectează buna desfăşurare a activităţii instituţiei noastre!”, a precizat Luminița Paul.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea