Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer - Cumpăna" intră în reabilitare!

Pe 11 martie, reprezentanții  Primăriei Pitești, delegați de primarul Cristian Gentea (viceprimarii Mihai Mihăilescu și Gelu Tofan, Cristi Dumitru - consilierul primarului pe probleme tehnice și directorul Direcției Tehnice - Iulian Chiriță) s-au întâlnit cu reprezentanții  Consiliului Județean Arges și constructorul AMPCANTIERI pentru o primă evaluare a modului în care se va desfășura, pe spațiul municipalității, organizarea de șantier pentru lucrarea de restaurare.
Nu a fost o predare de locație din partea Primăriei Municipiului Pitești, așa cum s-a precizat eronat într-o informare publică! Galeria de Artă nu este proprietatea municipalității, ci a Consiliului Județean Argeș. Întâlnirea a avut drept scop luarea la cunoștință a solicitărilor primăriei privind protejarea zonei reabilitate din Piața Primăriei. Este vorba despre spațiul din vecinătatea Galeriei, circa 2 m de jur împrejurul clădirii.
Proprietarul și constructorul s-au angajat să înceapă cu lucrurile exterioare, așa încât, deși implementarea proiectului european are o durată de 3 ani, zona de lângă piața publică să fie readusă la starea inițială pe cheltuiala beneficiarului, anul acesta! Reamintim că acest proiect este unul finanțat din bani europeni: Restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer - Cumpăna” - consolidarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural, iar beneficiarul este reprezentat de județul Argeș în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea