Neurochirurgul Alexandru Goleșteanu, unul dintre medicii tineri ai Spitalului Județean: „Secția în care lucrez este comparabilă cu una de nivel universitar”

Mulți medici tineri au ales să-și exercite profesia în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP), în vreme de pandemie. În timp ce multe spitale din țară se confruntau cu deficit de personal, conducerea unității, în semn de solidaritate, a venit în întâmpinarea acestora, detașând specialiști către alte unități, pentru ca toți să depășim cu bine această perioadă fără precedent.

De asemenea, au fost atrași și medici no în cadrul echipei instituției. Astfel, doctori tineri, dar experimentați, care au realizat cu succes intervenții de mare complexitate sau au tratat cazuri grave, reușind să salveze nenumărate vieți, lucrează acum în cadrul SJUP.

# „Doctorul Mihai Popescu nu e doar un profesionist desăvârșit, e un șef de secție extraordinar, este OM!“

Într-un comunicat de presă emis de SJUP, suntem invitați să-l cunoaștem, azi, pe dr. Alexandru Goleșteanu - unul dintre tinerii medici care a ales să profeseze în cea mai importantă unitate medicală din județ, alături de “părintele” neurochirurgiei din Argeș, renumitul prof. dr. Mihai Popescu.

Născut la Iași, dr. Alexandru Goleșteanu a luat calea Capitalei la vârsta de 19 ani, pentru a călca pe urmele mamei sale. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București, urmând studiile de doctorat în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior, specializarea Neurochirurgie. Stagiile de practică le-a făcut în țară, la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar – Arseni, dar și în spitale din Germania, unde a și fost angajat.

Deși a studiat, iar ulterior a lucrat în spitale din București și din Europa, medicul, în vârstă de 34 de ani, aflat în plină ascensiune a carierei, a ales să profeseze la Pitești, pentru că aici se simte acasă. Astfel, la 1 august 2020, dr. Goleșteanu s-a alăturat echipei de profesionști a Spitalului Județean de Urgență Pitești, unde, spune acesta, se vede activând și peste 20 de ani.

“Am făcut stagii de pregătire la spitale din București și din Germania. De ce nu am optat să lucrez la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar – Arseni sau la Spitalul din Fulda, acolo unde am și fost angajat o perioadă?! România, țara care m-a format, îmi dă energia să pot salva vieți, mă motivează. Am ales Spitalul Județean din Pitești punând în balanță tot. N-a fost greu să mă decid. Aici sunt acasă. Secția în care lucrez acum este comparabilă cu o secție de nivel universitar. Există aparatură și resursă umană încât să ne ridicăm la nivelul marilor unități care abordează orice patologie neurochirurgicală. Sunt convins, și nu exagerez, că e visul oricărui medic neurochirurg să lucreze într-o secție ca aceasta, avându-l alături pe domnul doctor Mihai Popescu. Nu e doar un profesionist desăvârșit, e un șef de secție extraordinar, este OM!“, a precizat medicul Alexandru Goleșteanu.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea