Dacia este cel mai mare exportator din 2020

Cei mai importanţi zece exportatori ai României, în frunte cu Dacia, Ford şi Star Assembly, au trimis peste graniţele ţării în 2020, an marcat de pandemia de COVID-19, bunuri şi servicii în valoare de circa 11,85 mld. euro, potrivit calculelor ZF pe baza datelor INS.
Astfel, cei zece „piloni“ ai mediului local de business sunt responsabili pentru 19,12% din exporturile României în 2020, conform INS. Anul trecut, exporturile s-au ridicat la circa 62 mld. euro, în scădere cu 9,9% faţă de anul 2019, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Scăderea a fost provocată de criza generată de pandemia de COVID-19 care a lovit din plin economiile din toată lumea, conform zf.ro.

Chiar şi în acest an atipic, topul celor mai importanţi zece exportatori nu a suferit modificări importante comparativ cu 2019. Mai exact, nu apare decât un nume nou în clasament (Continental Automotive România SRL, în urcare de pe locul 11), singurele schimbări în rest fiind rocadele, urcările şi coborârile de câteva poziţii.
Podiumul a rămas neschimbat în ultimii ani, cu trei companii din auto - Dacia, Ford şi Star Assembly.
În 2019 (cu datele aferente anului anterior) a fost pentru prima dată când podiumul a fost exclusiv al industriei auto şi aşa a rămas.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea