Simona Bucura Oprescu: „Datoria statului a explodat!”

Deputatul argeșean Simona Bucura Oprescu se arată îngrijorată de felul în care sunt gestionați banii publici de actual guvernare. Datoriile cresc, sunt prevăzute împrumuturi și mai mari, iar economia este lăsată din vedere.
Simona Bucura Oprescu: ”Doar 1% din PIB a alocat fostul ministru de Finanțe Florin Cîțu, actual premier, pentru susținerea economiei în anul 2020.
Același Cîțu a spus în dese rânduri că împrumuturile mari care au fost făcute au fost generate de lupta cu noul coronavirus, dar în realitate România a fost pe ultimul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al sumelor alocate pentru combaterea pandemiei.

 

Nu s-au mărit pensii, salariile au fost înghețate, alocațiile nu au crescut, subvențiile pentru fermieri s-au redus, nu se dau bani pentru despăgubiri în condiții de secetă extremă, iar investițiile mult trâmbițate nu se văd.
Și, totuși, datoria publică a depășit, în luna ianuarie, pragul istoric de 500 de miliarde de lei, echivalentul a 47,8% din Produsul Intern Brut (PIB), potrivit datelor Ministerului Finanțelor!
Datoria statului a explodat, în contextul în care deficitul bugetar a înregistrat un record de 102 miliarde lei.
Într-un singur an, Guvernul de dreapta s-a împrumutat cât au făcut-o alte guverne în trei ani la un loc!
Îngrijorător este că statul are planificate și pentru acest an împrumuturi foarte mari, astfel că la final de 2021 datoria publică se va apropia de 600 de miliarde de lei sau ar putea depăși acest nivel.
Datoria publică reprezintă o povară pe care trebuie să o ducă tot plătitorii de taxe și impozite. Cărora, însă, Guvernul Cîțu nu le spune ce face cu banii, ba mai anunță și măsuri de austeritate!”

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea