După ce a anunțat scăderea indemnizației membrilor ATOP, Ion Mînzînă a „uitat” să introducă proiectul în ședința din luna martie

La ședința de Consiliu Județean Argeș, din luna februarie, președintele Ion Mînzînă anunța triumfător că la următoarea întâlnire va lua o decizie fără precedent în ceea ce privește modul în care sunt plătiți membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).  Drept urmare, la ședința din 25 februarie, a fost scos, de pe ordinea de zi, proiectul privind desemnarea a șase consilieri județeni ca membri ai ATOP. Și asta pentru ca la ședința din luna martie să se stabilească noua indemnizație a membrilor acestui organism, dar și reprezentanții săi. Doar că… surpriză!

La ședința ordinară a CJ Argeș, care va avea loc pe 25 martie, pe ordinea de zi nu se află niciun proiect de hotărâre legat de ATOP. Am întrebat la CJ Argeș despre această situație și ni s-a răspuns că, probabil, proiectul va fi introdus într-o altă ședință. E clar, reducerea indemnizației membrilor ATOP nemulțumește pe toată lumea!
Amintim că Ion Mînzînă promitea că indemnizația membrilor în ATOP va scădea de la 10% din salariul președintelui CJ Argeș, așa cum era stabilită în prezent, la doar… 0,01%. Răbufnirea de moment a sa a venit pe fondul faptului că PSD-ul nu a reușit să obțină și locurile PNL-ului în cadrul ATOP, ca urmare a faptului că în lege se precizează că numărul consilierilor județeni din ATOP va fi stabilit în funcție de configurația politică rezultată la ultimele alegeri locale, și anume:  trei membri de la PSD, doi de la PNL și unul de la USR PLUS. La care se adaugă reprezentanţi ai Instituției Prefectului, Poliţiei Județene,  Jandarmeriei, ISU Argeș, Poliției Locale Pitești şi ai societăţii civile. Conform hotărârii nr.39 din 25.08.2016 a Consiliului Judeţean Argeş, indemnizația de ședință a membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică Argeș era 10% din indemnizația lunară a președintelui Consiliului Județean Argeș.

 

Ce preciza Mînzînă în cadrul ședinței din luna februarie

„Proiect de hotărâre privind desemnarea a 6 consilieri județeni ca membri ai Autorității Teritoriale de Ordine Publică - ca urmare a deciziilor luate la nivelul comisiilor trebuie să rediscutăm această problemă, eu știu că prezența consilierilor în ATOP este voluntară, oamenii vor să facă treabă, nimeni nu urmărește o latură materială. Voi propune la următoarea ședință că salarizarea membrilor ATOP să reprezinte 0,01 din salariul președintelui pentru că avem foarte mulți consilieri care fac parte din comisii, din consilii de conducere, fără să fie remunerați. Lucrul acesta mă face să cred că la un moment dat putem da dovadă de mai multă solidaritate și voi propune grupului PSD, condus de domnul Nicolaescu, ca toate locurile PSD-ului să fie repartizate celorlalte grupuri care doresc să aibă membri în ATOP. Propun amânarea punctului 5. Am văzut foarte multe comentarii, inclusiv trimiterea unor reclamații la nivelul Instituției Prefectului. Este foarte bine, suntem pentru legalitate”, a declarat președintele Ion Mînzînă, la ședință ordinară a CJ Argeș, din luna februarie.
A.V.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea