ȘCOALA ALTFEL LA MUZEUL NAȚIONAL BRĂTIANU

Dacă istoria este cea mai frumoasă poveste, atunci trebuie să spunem generației tinere povestea noastră, a românilor, în deplinul ei adevăr.  Muzeul Național Brătianu are această misiune, prin prisma activităților sale de pedagogie muzeală.  Pornim de la acest considerent fiindcă, în trecut, cel puțin o generație de tineri români a învățat la școală o istorie ciuntită.
Monarhia românească și familiile boierești care au contribuit la edificarea statului modern român sunt fundamente indiscutabile ale istoriei naționale, iar copiii și tinerii aflați la începuturile învățării trebuie să le cunoască, să le înțeleagă importanța și să le aprecieze opera istorică.

La jumătatea acestui an, pe data de 2 iunie, se împlinesc 200 de ani de la nașterea lui Ion C. Brătianu.
În seria de evenimente pe care le pregătim încă de pe acum în scopul evocării marelui om de stat se numără și ”ȘCOALA ALTFEL”, derulată pe parcursul unei săptămâni, timp în care grupuri de elevi ai unor școli din Ștefănești (Argeș) au vizitat Muzeul Național Brătianu.
Elevii au primit informații (adaptate vârstei lor) despre cele mai importante momente din cariera marelui om de stat care a fost Ion C. Brătianu și, mai ales, au putut vedea – aici, la Vila Florica – atmosfera în care trăia familia Brătienilor în acele timpuri.
Cele 19 SPAȚII EXPOZIȚIONALE ale Muzeului Național Brătianu i-au încântat pe copii, iar noi, echipa muzeului, ne-am bucurat să-i vedem, la finalul vizitei, plini de entuziasm și de energie. Mesajul pe care și l-au însușit este acela că avem un trecut pe care trebuie să-l cunoaștem și să-l înțelegem, că am fost încă de la momentul unirii Principatelor deosebit de importanți pe bătrânul continent european și că Brătienii sunt un simbol al tenacității în atingerea obiectivelor naționale.
Este un privilegiu să le putem oferi atât celor mici, cât și celor tineri date reale despre istoria țării noastre aici, în vatra Brătienilor, unde au poposit, de-a lungul timpului, mari personalități ale istoriei noastre și unde s-au luat decizii cruciale pentru România.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea