A început judecarea apelului în dosarul „Global Eco Center”

# Pe 31 martie, un nou termen la Curtea de Apel Pitești

A început judecarea în dosarul „Global Eco Center”, la Curtea de Apel Pitești! Vasile Tofan (foto) și firma pe care o deținea, Global Eco Center, au făcut apel la decizia Judecătoriei Curtea de Argeș. Precizăm că, la instanța de fond,  Vasile Tofan a fost condamnat la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, în formă continuă.

În hotărârea Judecătoriei Curtea de Argeș s-a dispus și condamnarea SC GLOBAL ECO CENTER SRL IAŞI: „la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 600.000 lei, stabilită prin înmulţirea unui număr de 240 zile amendă cu suma corespunzătoare zilei amendă stabilită de instanţă la 2500 lei pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, în formă continuă. Decizia nu este definitivă!

 

Global Eco Center - obligată de instanță la curățarea spațiului cu deșeuri

Instanța a obligat societatea Global Eco Center la eliminarea deșeurilor periculoase din depozitul situat în Câmpulung. „În baza art. 393 alin. 3 Cod Procedură Penală şi art. 256 Cod Procedură Penală dispune restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunii, în sensul de a fi înlăturate din punctul de lucru din municipiul Câmpulung, strada Traian nr. 223, ”Parcul Industrial Câmpulung Park, judeţul Argeş, deşeurile periculoase depozitate.”, se arată în hotărârea Judecătoriei Curtea de Argeș. De asemenea, instanța a menținut sechestrul asigurător dispus în cauză în vederea reparării pagubei produse Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor prin ordonanţa din data de 02.05.2017 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. Inculpații au contestat hotărârea, iar procesul s-a mutat de la Judecătoria Curtea de Argeș la Curtea de Apel Pitești. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 31 martie.
Reamintim că pe 2 octombrie 2020, s-au împlinit 7 ani de la izbucnirea incendiului din depozitul pentru deșeuri periculoase și nepericuloase al SC Global Eco Center SRL, amplasat în incinta unui punct de lucru de pe platforma fostei uzine ARO din Câmpulung. Și acum continuă să existe o “bombă ecologică”, aproape de a exploda, în municipiul Câmpulung. În jur de 1500 tone deșeuri sunt încă adunate în incinta locației.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea