Dispută politică între liberalii și pesediștii argeșeni, pe tema WC-ului de 400.000 de euro

 

# PSD Argeș: „Sorin Apostoliceanu a votat cu două mâini investiția WC-ului vedetă, pe vremea când era viceprimar”

Noul WC subteran cu lift, în valoare de 400.000 de euro, din Piaţa Primăriei Piteşti, a provocat o dispută politică între liberalii și pesediștii argeșeni .

„Liberalii au ieșit public acuzându-l pe fostul consilier Gentea că aruncă vina doar pe fostul edil! Dimpotrivă, deși plătește polițe pe mandatul lui de primar, Cristian Gentea și-a asumat votul! Dar, liberalii au dreptate când pun problema responsabilității: nu este, într-adevăr, doar responsabilitatea fostului primar, ci și a fostului viceprimar Sorin Apostoliceanu! Și a liberalilor din Consiliul Local, alături de toți ceilalți!

De altfel, apreciem că și liberalii au început să se îndoiească de achiziția fostului “pesedist”, dovadă că nici nu l-au susținut pentru un post de viceprimar și l-au expediat din județ, tragându-l pe line moartă, fiind astăzi unul dintre zecile de consilieri de la Camera Deputaților! Cât despre WC-ul vedetă, da, este o investiție mult prea costisitoare pentru bugetul orașului, pe care fosta administrație, alături de fostul primar, în frunte cu domnul viceprimar PSD de atunci, Sorin Apostoliceanu, și tot Consiliul Local trebuie să și-o asume!

Din acest motiv, actualul primar Cristian Gentea, de la preluarea mandatului, a inițiat o nouă regulă: nicio investiție pentru Pitești nu va mai fi votată în Consiliul Local fără justificarea costurilor de către inițiatori, arhitecți, constructori sau specialiști! Consilierii locali votează asumat, răspunderea civică a devenit normă de lucru, ședințele de consiliu sunt publice, transmise live, așa încât nimeni, de acum înainte, să nu mai politizeze interesul cetățeanului!

Nota Bene: În calitate de fost coordonator al Direcției Tehnice din Primăria Pitești, domnul fost viceprimar PSD Sorin Apostoliceanu este răspunzător direct de toate investițiile bune sau proaste din ultimii 4 ani, unele dintre proiecte ajungând la finalizare în perioada următoare! Asta, pentru o corectă informare a cetățenilor, să preîntâmpinăm comunicarea viciată și dezinformarea din pricina orgoliilor politice!”, se arată într-un comunicat de presă emis de PSD Argeș.

De asemenea, pesediștii argeșeni menționează, în același comunicat de presă, că: „Sorin Apostoliceanu a votat cu două mâini investiția WC-ului vedetă, pe vremea când era viceprimar PSD!”.

# PNL Argeș: „Din cauza incompetenței și lăcomiei primarilor PSD ai Piteștiului, locuitorii orașului au suportat din buzunarul propriu investiții care nu erau necesare”

În replică, liberalii argeșeni susțin că „Din cauza incompetenței și lăcomiei primarilor PSD ai Piteștiului, locuitorii orașului au suportat din buzunarul propriu investiții care nu erau necesare. Drept bonus, Piteștiul a devenit vedetă în presa națională din cauza toaletei “de lux”, de 400.000 euro, din Piața Primăriei”.

„Consilier local PNL și fost viceprimar al Piteștiului, Sorin Apostoliceanu vrea să lămurească care i-a fost implicarea în controversatul proiect al reabilitării Pieței Primăriei. Sorin Apostoliceanu susține că nu a inițiat proiectul de hotărâre prin care s-a aprobat construcția deja celebrei toalete de 400.000 euro. Ba mai mult, Apostoliceanu spune că, prin fișa postului, trebuia să respecte și să aplice hotărârile Consiliului Local Pitești. Cei care decideau de fapt erau fostul primar PSD, Cornel Ionică și președintele PSD Pitești, consilierul local Cristian Gentea, în prezent primarul municipiului. De altfel, este o minciună gogonată că Gentea s-a opus investiției, neavând nimic de comentat în ședința Consiliului Local în care a fost votată.

Ba mai mult, Gentea nici măcar nu a participat la ședința pe comisii când s-a discutat subiectul, deși era președintele Comisiei de Urbanism!  Liberalul Sorin Apostoliceanu le mulțumește celor de la PSD pentru laudele din comunicările publice și îl roagă pe consilierul Dumitru Tudosoiu sa citească acest comunicat cu atenție și să nu mai dezinformeze cetățenii în ședințele Consiliului Local. Faptul că cei de la PSD încă încearcă să paseze responsabilitatea arată cât de jenați sunt de această investiție, ei fiind aceia care “au tras apa” după banul public”, se arată într-un comunicat de presă emis de PNL Argeș.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea