Emilia Mateescu, despre întâlnirea privind secțiunea 5 a autostrăzii Sibiu-Pitești: „Primarii au zis că se apucă de treabă!”

Săptămâna trecută, Emilia Mateescu – prefectul județului s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunelor Băiculești, Bascov, Merișani, ai municipiilor Curtea de Argeș și Pitești pentru deblocarea unor sincope apărute în cadrul lucrărilor la secțiunea 5 (Curtea de Argeş-Piteşti) din Autostrada Sibiu-Pitești. La întâlnire au mai luat parte și membri ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Argeș și reprezentanți ai unor mandatari CNAIR (Asocierea Primul Meridian SRL – Stocad Proiect SRL – SCA „Teaha & Füzesi” – „Portnoi și Asociații” SPARL).

„Au promis primarii că o să facă tot ce pot pentru ca lucrările să continue și să rezolvăm toate problemele juridice ce țin de dreptul de proprietate al persoanelor care au teren acolo, inclusiv unitățile territorial administrative pot să aibă teren, în domeniul privat, pe zona unde trece autostrada. Eu am desemnat câteva persoane, specialiștii în domeniul fond funciar, care se vor ocupa, exclusiv, de această activitate, pentru a-i ajuta. O să meargă în primărie și o să de consultații acolo unde este cazul, unde sunt probleme de fond funciar. La întâlnire, mandatarii CNAIR ne-au precizat ce măsuri s-au adoptat în alte județe, în situații asemănătoare”, a precizat prefectul Emilia Mateescu.
Au fost discutate măsurile care trebuie luate pentru derularea optimă a acestui proiect de interes național și despre pașii de urmat în continuare. A fost abordată și chestiunea procedurilor necesare alocării sumelor de bani cuvenite proprietarilor pentru exproprierile necesare derulării lucrărilor.
„Trebuie să ajungem la avizarea planurilor parcelare, acesta este un document necesar pentru continuarea lucrărilor. Mai este o etapă de intabulare a dreptului de proprietate pentru cei care au terenuri pe tronsoanele pe care trece autostrada pentru a fi despăgubiți. Primarii au înțeles și au zis că se apucă de treabă. Nu o să tolerez nicio întârziere”, a conchis prefectul județului Argeș.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea