Dr. Mădălina Zamfir, medic ORL la Spitalul Județean Argeș: „Nu este indicat să se recolteze testul rapid singur acasă”

Un fenomen periculos ia amploare în România și contribuie la creșterea alarmantă a infectărilor cu coronavirus.Tot mai mulți dintre cei care au simptomele bolii nu mai merg în centre autorizate ca să-și facă analizele și folosesc acasă teste rapide, bazate pe detecția de antigen. Problema este că nu procedeză corect și obțin un rezultat fals negative. Un experiment, realizat în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitesti, de Știrile Pro TV, a demonstrat că un pacient confirmat prin test PCR, cu coronavirus, a ieșit

negativ la cel rapid pentru că nu a avut îndemânarea și cunoștințele să recolteze corect proba. Testele rapide depind de calitatea probei recoltate și din acest motiv este recomandat să fie făcute doar de persoane care au cunoștințe medicale. Ele pot indica infecția doar în faza acută a bolii. Concentrația virală influențează calitatea testului.
Dr. Mădălina Zamfir, medic ORL în cadrul SJUP, ne oferă sfaturi cu privire la acest subiect: “Am văzut filmulețul în care pacientul își recoltează singur testul. Este recoltat incorect. Întotdeauna trebuie să mergem cu bățul, cum zic toti pacienții, spre posterior, nu în sus, toată lumea greșește și toți tindem să credem că fiind rezultatul testului negativ suntem bine, mergem la serviciu, mergem la cumpărături. Pot împrăștia foarte ușor virusul în comunitate. Mare atenție, nu este indicat să se recolteze singur acasă necunoscând tehnica în totalitate!”.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea