Dr. Cristina Ana Ilie, medic infecționist în cadrul Spitalului Județean: ”Orice viață salvată devine o victorie”

În prima linie, în vreme de pandemie! De la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, dr Cristina Ana Ilie, în vârstă de 31 de ani, activează ca medic infecționist în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești. În această perioadă fără precedent, când paturile devin peste noapte neîncăpătoare și când se lucrează la foc continuu, e nevoie să renunți la aproape tot ce cândva însemna normalitate, pentru un singur scop, acela de a salva vieți.  Dr.Cristina Ana Ilie a ales acest drum. Niciodată nu i-a fost ușor, dar satisfacția pacienților vindecați, susține medicul, merită orice sacrificiu.

“Anul 2020 a fost unul cu o încărcătură extrem de puternică din punct de vedere emoțional. A fost anul în care m-am căsătorit, dar și anul în care m-am angajat. Astfel, am devenit argeșeancă. La o săptămână după semnarea contractului, am fost detașată la Secția de Boli Infecțioase, în sectorul COVID. Așa botez mai rar, dar iubesc ceea ce fac. Colectivul contează enorm. La Spitalul Județean de Urgență Pitești am descoperit oameni minunați, care m-au acceptat ca fiind parte din familie. Da, poate suna a exagerare, dar nu este. Doamna doctor Constantin, coordonatorul echipei, ne face să ne simțim ca acasă. Mai mult, ne transmite dorința de implicare, devotament, responsabilitate, asumarea deciziilor, care, cred, e cea mai bună rețetă în combaterea pandemiei. Evident, este extrem de important ca noi toți să respectăm normele de protecție. Noi, cadrele medicale, ne străduim să le acordăm o și mai mare atenție paciențior, care prezintă, în multe din cazuri, și alte patologii. Astfel, orice viață salvată devine o victorie. Îmi este greu să descriu ce sentimente mă încearcă în momentele în care un pacient nu mai e dependent de oxigen, când acesta se externează”, a precizat dr. Cristina Ana Ilie.
Pentru cei mai mulți dintre pacienții care au fost tratați în cadrul Secției de Boli Infecțioase, medicii de aici rămân eroii în combinezoane albe, cărora li se văd doar ochii.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea